Vragen? 0229 796 512 - ma-vrij van 9:00 t/m 17:00
Wij verzorgen LED installaties door heel Nederland
LED installaties door heel Nederland
 1. Home
 2. Knowledge Base
 3. Infrarood verwarming
 4. Hoe kan je een bedrijfshal verwarmen zonder gas?

Hoe kan je een bedrijfshal verwarmen zonder gas?

Op grote schaal een grote hal verwarmen zonder gas is een behoorlijke uitdaging voor veel ondernemers. Een efficiënte oplossing als een infrarood straler kan een relatief betaalbare oplossing bieden voor het gasloos verwarmen van een koude bedrijfshal. 

Een industriële korte golf infrarood straler is een efficiënte oplossing voor het gericht verwarmen van specifieke zones in een grote ruimte, zoals een bedrijfshal, magazijn of werkplaats. Infrarood stralers zijn een economische oplossing voor een breed scala aan bedrijfstoepassingen waar directe warmte benodigd is. 

Bij het verduurzamen van industriële omgevingen kwamen we bij Dutch LED steeds vaker de vraag naar efficiënte, gasloze bedrijfsverwarming tegen. Inmiddels kan ons installatieteam een totaaloplossing bieden voor het duurzaam verlichten én verwarmen van industriële omgevingen. 

Bent u een ondernemer in Nederland die op zoek is naar een oplossing voor het duurzaam (en gasloos) verwarmen van een bedrijfshal? Een adviseur van Dutch LED introduceert u graag aan de brede mogelijkheden die industriële infrarood stralers kunnen bieden voor uw bedrijf. Neem vrijblijvend contact met ons op, dan proberen wij u zo spoedig mogelijk verder te helpen:.

Wat is een elektrische infrarood straler? 

Een elektrische korte golf infrarood staler is een economisch aantrekkelijke, efficiënte en bovendien ook gasloze verwarmingsvorm. Infrarood stralers zijn bedoeld voor industrieel gebruik in een bedrijfshal, magazijn, depot, werkhal, of bijvoorbeeld een bouwplaats. 

Zoals de naam van deze verwarmingsvorm doet vermoeden, is het een elektrisch aangedreven warmtebron welke middels (100% veilige) infrarood warmtestraling een specifieke zone van warmte kan voorzien. Stralers als deze bieden vooral gerichte zoneverwarming. 

Het bijzondere aan infrarood verwarming is het feit dat warmtestraling direct wordt afgeleverd in een specifiek gebied. De omgevingslucht hoeft niet eerst langzaam te worden opgewarmd. Infrarood straling warmt direct specifieke oppervlakten, objecten, of personen op in een afgebakende zone. 

Dit maakt industriële infrarood warmtestralers uitermate geschikt in grote bedrijfshallen, of in werkplaatsen die relatief slecht geïsoleerd zijn. Omdat de temperatuur van de omgevingslucht (en zelfs wind of tocht) niet relevant zijn bij het opwarmen van de omgeving, is de toepassing zeer gericht en flexibel te gebruiken. 

Koude hal verwarmen met infrarood straler 

Een breed scala aan bedrijfsmatige toepassingen kunnen gebruik maken van een elektrische infrarood straler. Als warmteoplossing is deze efficiënte verwarmingsvorm een ideale keuze in onder meer de volgende situaties: 

 • Gerichte warmte op specifieke werklocaties in een grote hal 
 • Optimaliseren van productieprocessen die specifieke temperaturen behoeven 
 • Er is behoefte aan het versnellen van droog- of verbindingsprocessen 
 • Een vochtige binnenomgeving moet worden voorkomen (binnenklimaat in balans) 
 • Kwaliteitsbehoud van machines of producten op de langere termijn 
 • Behoefte aan directe, flexibele, of tijdelijke warmtebron in een koude binnenomgeving 

Infrarood stralers: Ideaal voor de industriële omgeving 

De elektrische infrarood straler is als warmtebron specifiek ontwerpen voor werkomgevingen. Zelfs in meer extreme omstandigheden kan deze efficiënte vorm van verwarming zonder problemen functioneren in vrijwel elke bedrijfshal. 

Of u nu werkt met gevaarlijke of chemische stoffen (zelfs op ATEX-niveau), stoffige omgevingen, tochtige omgevingen, of juist in binnenruimtes met zeer hoge plafonds. Infrarood stralers kunnen dankzij hun flexibele toepassingsbereik vrijwel altijd worden ingezet. Zonder in te leveren op efficiëntie, omdat er immers geen sprake is van geleidelijke luchtverwarming. 

Een industriële warmtestraler kan bovendien actief bijdragen aan een gezondere werkomgeving. Niet alleen door een comfortabele temperatuur te garanderen in specifieke werkzones, maar ook indirect door de productiviteit van werknemers te verbeteren. 

Bovendien kunnen dit soort flexibele elektrische warmtestralers in een fabriek of werkhal ook praktisch worden ingezet. Werkt u bijvoorbeeld met verf of inkt en wil u deze sneller laten drogen? Een infrarood warmtestraler kan dit proces (dankzij de kracht en precisie van de warmtestraling) aanzienlijk helpen versnellen. 

U kunt de temperatuur van infrarood stralers zeer exact instellen, waardoor ook productieprocessen verbeterd kunnen worden. Bovendien is hierdoor de veiligheid van uw werknemers bij normaal gebruik nooit in het geding. 

In het kort: De voordelen van infrarood stralers  

Voor onze klanten zijn de volgende praktische voordelen van de elektrische infrarood straler vaak doorslaggevend in hun keuze voor deze verwarmingsvorm: 

 • Kostenbesparend: Door specifieke zones te verwarmen zijn er minder kosten bij het verwarmen van de binnenomgeving. Ook kunnen warmtestralers specifieke productieprocessen helpen versnellen, wat kostenbesparend kan werken. 
 • Efficiënt: Infrarood warmtestralers zetten anders dan alternatieve warmtebronnen vrijwel alle elektriciteit direct om in warmte (tot 98% efficiëntie). Het is de meest efficiënte keuze. 
 • Flexibel: Alleen inzetten in omgevingen waar directe warmtebehoefte is. Stralers zijn gemakkelijk te verplaatsen of uit te richten en zeer betrouwbaar in gebruik door de lage behoefte aan onderhoud en de opvallend lange levensduur. 
 • Precisie: Verwarm zeer exact een afgebakende zone in een grote bedrijfshal of soortgelijke industriële binnenomgeving. Er wordt expliciet geen gebruik gemaakt van luchtverwarming, maar van gerichte warmtestraling (welke enigszins vergelijkbaar is met de warmte van een zonnestraal). 
 • Veilig: Industriële warmtestralers zijn 100% veilig in gebruik. Er zijn geen bewegende onderdelen, uitlaatgassen, of andere brandgevaarlijke onderdelen. Ook in risicovolle ATEX-omgevingen kunnen ze worden gebruikt. 
 • Duurzaam: Deze volledig gasloze vorm van directe verwarming is een milieuvriendelijke oplossing. Een industriële infrarood straler zal lokaal geen vervuilende stoffen produceren en kunnen middels groene stroom van energie worden voorzien. Bovendien gaan ze relatief lang mee, waardoor vervangen minder snel nodig is. 

Duurzame warmte en licht bij Dutch LED 

Op duurzame wijze ondernemen hoeft absoluut niet duurder te zijn dan de ‘ouderwetse’ manieren van verwarmen of verlichten. Het team van Dutch LED weet als geen ander dat zakelijke klanten voornamelijk voor efficiënte elektrische alternatieven kiezen omdat het financieel aantrekkelijk is. 

Een slimme techniek als elektrische infrarood stralingswarmte is voor een grote bedrijfshal een perfecte oplossing. Niet alleen kunt u zonder het gebruik van gas uw werkruimten voorzien van betrouwbare warmte, ook kan het zeer gericht en efficiënt. 

Klinkt het gebruik van een korte golf infrarood straler als een interessante oplossing voor uw situatie? Een ervaren professional van Dutch LED helpt u als ondernemer graag verder. Wij kunnen uw praktische adviezen geven om het maximale uit uw elektrische warmtestralers te halen. 

Aarzel dus niet en neem vandaag nog contact met ons op via het onderstaande contactformulier. Vertel ons hierin zo veel mogelijk over uw project, uw behoeften, maar ook over uw onderneming. Een medewerker zal naar aanleiding van uw (geheel vrijblijvende) aanvraag zo spoedig mogelijk persoonlijk contact met u opnemen: 

Was this article helpful?

Related Articles

Sidebar