Infrarood verwarming kopen op maat voor zakelijk gebruik

infrarood verwarming werkplaats
  • Doelgerichte efficiënte warmte
  • Zeer snel opwarmen in zones
  • Landelijke montageservice
  • Zeer lage onderhoudskosten

Waarom kiezen voor elektrische infrarood verwarming?

Gericht de werkplek verwarmen

Infrarood heaters kunnen worden gebruikt om uitsluitend de werkplekken die in gebruik zijn te verwarmen. Niet de binnenlucht wordt opgewarmd, maar enkel specifieke zones. In een grote hal levert dit enorme besparingen op.

Hoge efficiëntie

Praktisch alle gebruikte elektriciteit wordt omgezet in warmte, welke ook nog eens direct wordt uitgestraald op de objecten en personen die opgewarmd horen te worden. Hierdoor is er minimaal verlies van energie.

Direct warm

De snelheid waarmee infrarood warm wordt is indrukwekkend. Elektrisch verwarmen is een stuk sneller dan alternatieve verwarmingsmethoden op gas, of bijvoorbeeld een mobiele verwarmingsoplossing voor de werkplaats.

Gericht verwarmen

Richt een paneel exact op de locatie waar er veelal gewerkt wordt. De werkbank zal prettig warm zijn, net als de directe gebieden hier omheen. Door het uitrichten van een infrarood paneel kan het grootste deel van de werkplaats door de verwarmingworden ‘genegeerd’. Alleen de plek die warm moet worden zal daadwerkelijk worden opgewarmd.

Betere binnenklimaat

Anders dan bij radiatoren of verwarmingssystemen die lucht blazen is er bij infrarood geen luchtverplaatsing. Dit is vooral in werkplaatsen met stof een groot voordeel. Er is een merkbaar betere luchtkwaliteit in de binnenruimte. Dit komt overigens ook doordat infrarood helpt de luchtvochtigheid in de werkplaats te balanceren.

Zeer flexibel

Net als bij mobiele verhitting kan een paneel zeer snel van locatie worden gewijzigd. Het hoeft absoluut niet op een vaste plek aan het plafond of een muur te worden bevestigd. Ook het uitrichten kan altijd nog worden aangepast. Bij het herinrichten van een werkplaats kan de infrarood verwarming dus zeker mee veranderen. Het systeem is gelukkig erg flexibel in gebruik.

Duurzame keuze

Infrarood verwarmingstechnieken werken op elektriciteit en zijn zodoende 100% volledig gasvrij. De hoge efficiëntie zorgt er bovendien voor dat het systeem zuiniger is, wat goed is voor zowel uw portemonnee als het milieu. Dat is natuurlijk mooi meegenomen.

Bij Dutch LED kijken we graag verder voor onze klanten. Doordat we naast duurzame verlichting ook veel kennis in huis hebben over duurzaam verwarmen van industriële ruimten, kunnen we onze klanten een totaaloplossing bieden.

De keuze voor infrarood verwarming in een werkplaats (zowel groot als klein) is eigenlijk niet meer dan logisch. Op vrijwel alle fronten is het een zuinigere, prettigere en slimmere keuze voor het verwarmen van een werkruimte.

Benieuwd geworden hoe we u bij Dutch LED kunnen helpen aan een goed verwarmde én verlichte werkplaats? Een expert staat u graag te woord om uw wensen realiteit te laten worden. Zo maakt u uw werkplaats of werkhal weer helemaal toekomstbestendig.

Vraag vandaag nog een persoonlijk gesprek aan met één van onze experts door ons een kort berichte te sturen met uw wensen.

Na de investering in een infrarood verwarmingssysteem voor de werkplaats is het binnen no-time warm. Een heater hoeft alleen maar in het stopcontact gestoken te worden en (eventueel) worden verbonden met een slimme thermostaat.

Hierna is het een kwestie van de juiste temperatuur instellen en de werkruimte is vrijwel direct prettig warm. De installatie is na het kiezen van de optimale locatie en richting voor infrarood heaters eigenlijk direct rond. Wel is het aan te raden dit klusje door een gecertificeerde expert te laten doen om veiligheidsrisico’s te minimaliseren.

Wanneer de techniek eenmaal is geïnstalleerd, is het onderhoud zeer minimaal. In de meeste gevallen zijn infrarood heaters namelijk volledig onderhoudsvrij voor hun gehele levensduur. Dat is natuurlijk wel zo prettig in het gebruik!

Vergeleken met een woning of kantoor is een werkplaats of bedrijfshal relatief slecht verwarmd. Dat is niet verwonderlijk, omdat het vaak gaat om een wat grotere, relatief slecht geïsoleerde ruimte. Bovendien loopt u tijdens het werken vaak in en uit om spullen te verplaatsen.

Hoe is het dan toch mogelijk om op een betaalbare manier een comfortabele warmte te garanderen?

Het sleutelwoord is infrarood. De zeer efficiënte elektrische verwarmingstechniek warmt namelijk niet de lucht op, maar straalt juist een prettige warmte af op de aanwezige objecten en mensen in de ruimte. Het werkt op een vergelijkbare manier als de natuurlijke zonnestralen in de buitenlucht.

Doordat infrarood verwarmingsheaters bijna 100% van de geconsumeerde elektriciteit omzetten in warmte, is het veruit de meest efficiëntste vorm van elektrische verwarming. Met de bijzonder hoge energiekosten vandaag de dag is het wel zo prettig om te kiezen voor een alternatief op stroom. Bovendien is het ook nog eens een stuk veiliger dan de beschikbare alternatieven op gas.

Interesse in efficiënte infrarood bedrijfsverwarming?

We hebben u kort uitgelegd waarom infrarood verwarming in een bedrijfsruimte een zeer efficiënte, comfortabele en goedkope keuze is. Door direct te verwarmen in specifieke zones kunt u maandelijks flink besparen op de energierekening.

Vooral in slecht geïsoleerde bedrijfshallen en werkplaatsen zijn infrarood heaters en infrarood panelen een bijzonder prettige uitkomst.

Klinkt deze oplossing interessant voor uw bedrijf? Of bent u specifiek op zoek naar een duurzame totaaloplossing voor de verlichting en verwarming van uw bedrijf? Vraag ons dan vandaag nog (100% vrijblijvend naar de mogelijkheden.

    Wat zeggen onze klanten