Wat houdt een lichtscan in?

Met de handige lichtscan van Dutch LED Projects weet u als ondernemer precies waar uw kansen op gebied van LED verlichting liggen. De lichtscan vertelt u op welke manieren u kunt besparen en waar de verbeterpunten liggen.

Weet u hoeveel stroom uw verlichting eigenlijk echt verbruikt? En dat u gemakkelijk minimaal 50% hierop kunt besparen? Een adviseur van Dutch LED Projects kan u hierbij helpen: we bieden ondernemers professionele en persoonlijke begeleiding van A tot Z:

 • Krijg inzicht in het huidige energieverbruik van uw verlichting;
 • Ontdek hoeveel u kunt besparen;
 • Ontvang persoonlijk advies over uw situatie;
 • Ontvang een vrijblijvende offerte.

 

Vraag een adviesgesprek aan

  Na het versturen van uw aanvraag nemen wij binnen 24 uur contact met u op.

  Onze werkwijze

  Stap 1. Lichtscan

  Allereerst voeren we een lichtscan uit. Deze kunt u gratis aanvragen via de website en vormt een startpunt. Een van onze adviseurs komt bij u langs om te kijken naar uw huidige verlichting, het verbruik en de lichtsterkte. Dit geeft antwoord op de vraag hoeveel licht er is op bepaalde plekken in uw bedrijf en of daarmee veilig en optimaal gewerkt kan worden.

  Daarnaast meten we de kwaliteit van het licht. Zo zorgt  licht met een kleurentemperatuur van 5000K voor een actievere werkplek in bijvoorbeeld de werkplaats.

  Stap 2. Lichtsimulatie

  Aan de hand van de lichtscan stellen we een adviesrapport op. Hoe kan het huidige lichtplan verbeterd worden? In dit adviesrapport wordt opgenomen hoeveel en wat voor verlichting er momenteel in uw bedrijf hangt, wat de kwaliteit hiervan is en hoe dit met ledverlichting verbeterd kan worden.

  Onze gecertificeerde Dialux lichtontwerpers berekenen met een lichtsimulatie de lichtopbrengst van de nieuwe verlichting. Daarnaast wordt er berekend binnen hoeveel jaar de investering in nieuwe lampen terugverdiend is (de terugverdientijd).

  Stap 3. Uitproberen

  Heeft u het adviesrapport ontvangen, maar bent u er nog niet zeker van wat precies het effect zal zijn van nieuwe ledverlichting? U kunt altijd vrijblijvend een aantal lampen proberen. We sturen graag een aantal lampen op, zodat u deze zelf kunt testen in uw bedrijfspand.

  Het testen van de verlichting is volledig gratis. Als het tóch niet aan de verwachting voldoet, zit u verder nergens aan vast. Zo kunt u kijken of de verlichting past binnen uw bedrijf en welk effect het heeft. Soms is het goed om daadwerkelijk te ervaren wat het doet én om het verschil te zien met de huidige verlichting.

  Stap 4. Installatie

  Overtuigd? Onze gecertificeerde installateurs komen de lampen graag bij u installeren! Bij de berekening van de terugverdientijd zijn ook de kosten van de installatie meegenomen, dus u heeft direct helder wanneer u deze terugverdiend heeft. Lijkt er na een tijdje toch iets mis te zijn met de lampen? Op onze producten zit zo’n 5 tot 10 jaar garantie.

  Tijdens een lichtscan vertellen wij u exact wat u als ondernemer kunt verwachten van uw nieuwe LED verlichting.

  Allereerst komen wij bij u langs om diverse lichtmetingen te doen in de ruimte zodat u weet hoe de situatie er op dit moment voor staat. Bent u tevreden over de lichtsterkte (Lux waardes) in uw ruimte, of wenst u op bepaalde plekken meer licht? Dan staan we graag voor u klaar om u hierbij te helpen.

  Wil u met ons aan de slag gaan, dan ontwikkelen wij voor u een gedetailleerd voorstel aan de hand van een Dialux lichtsimulatie. Op die manier wordt exact duidelijk welke lichtsterkte u kunt verwachten, waar welke verlichting komt te hangen en wat de kosten zullen zijn.

  Veel van onze klanten zijn erg tevreden met de lichtscan en de kansen die het hen heeft geboden. We merken dat het voor ondernemers vaak lastig is om geldende lichtnormen goed door te voeren in hun bedrijf.

  Het installatieteam van Dutch LED Projects kan de LED verlichting conform NEN-1010 installeren. Het is ook mogelijk om zelf de installatie te verzorgen en alleen de voorgestelde LED lampen bij ons af te nemen.

  Enkele afgeronde projecten

  Bodycote logo
  Royal Steensma logo
  Schneider logo
  damen
  dyka logo
  ijb groep logo
  Kadant logo
  abs logo
  deboet-logo
  zincoat-logo
  lvs-logo
  Onze klanten beoordelen ons met een 9!

  Wat klanten over ons zeggen