Bespaar tot wel 70% aan energie op werkplaatsverlichting

Installatie door heel Nederland door ervaren monteurs.

 • Persoonlijke lichtoplossing
 • Landelijke montageservice
 • Snel uw verbruik verlagen

Goede werkplaatsverlichting heeft wellicht niet altijd de hoogste prioriteit voor werkgevers, maar kan wel degelijk een meetbaar verschil maken in de bedrijfsprestaties. Veel oude lichtsystemen in bedrijfshallen, werkplaatsen en kantoren verbruiken elke maand veel meer stroom dan nodig is.

In de lichtscan leggen we u uit hoe u kunt overstappen op LED verlichting.

Video afspelen over video-werkplaatsverlichting

Vraag direct een vrijblijvende lichtscan aan en ontdek de mogelijkheden

  Na het versturen van uw aanvraag nemen wij binnen 24 uur contact met u op.

  Wilt u even bellen?

   Wat kan LED verlichting betekenen voor uw bedrijf?

   Kostenbesparend

   LED werkplaatsverlichting is energiezuiniger dan traditionele werkplaatsverlichting. LED lampen verbruiken ongeveer 50% minder energie dan TL verlichting en gaan vele jaren langer mee. Dit kan aanzienlijke besparingen voor uw bedrijf opleveren.

   Verbeterde werkervaring

   LED werkplaatsverlichting heeft een hogere lichtopbrengst dan traditionele werkplaatsverlichting. Dit betekent dat LED lampen helderder en gelijkmatiger licht verspreiden over de werkplaats, waardoor productiviteit op de werkvloer toeneemt en ziekteverzuim afneemt.

   Lange levensduur

   LED lampen hebben een veel langere levensduur dan traditionele lampen. LED lampen gaan minimaal 50.000 branduren mee (ongeveer 15 tot 20 jaar), tot 25 keer langer dan traditionele verlichting. Dit betekent minder vaak vervangen en minder onderhoudskosten.

   Maximale veiligheid

   LED werkplaatsverlichting is veiliger dan traditionele verlichting. LED lampen worden niet zo heet als traditionele lampen, waardoor het risico op brand of letsel door brandwonden wordt verminderd. Ook kan goede verlichting de zichtbaarheid op de werkvloer drastisch verbeteren, wat ongelukken helpen voorkomen. Bovendien kunt u bij ons kiezen voor explosievrije ATEX LED armaturen, bijvoorbeeld als u werkt met gevaarlijke stoffen.

   Milieuvriendelijk

   LED werkplaatsverlichting is milieuvriendelijker dan traditionele verlichting. Naast de energiebesparing bevatten LED lampen namelijk geen schadelijke stoffen zoals kwik, lood en fosfor. Een LED lichtbron kan probleemloos bij het gewone afval en belast het milieu dus minimaal. Bovendien wordt er veel CO2 uitstoot bespaard dankzij de energiebesparing.

   Hogere lichtkwaliteit 

   Wij helpen u de perfecte lichtkwaliteit en lichtkleur te kiezen voor uw behoeften. Samen kiezen we de perfecte LED oplossing. Onze moderne LED lampen tonen geen vervelende flikkering of knippering, waardoor de kans op hoofdpijn en vermoeidheid geen zorg is. Dankzij de minimale opstarttijd zijn lampen bovendien uitermate geschikt voor besparende bewegingssensoren. 

   Laat ons een vrijblijvende lichtscan maken van uw situatie

   Elke onderneming is anders. Met onze handige lichtscan kunnen we voor elke unieke ruimte een oplossing op maat bieden. Met slimme Dialux lichtsimulatie software bepalen we samen hoe de perfecte lichtindeling voor uw bedrijf eruit zou moeten zien.

    Bekijk enkele projectvideos

    Bodycote logo
    Royal Steensma logo
    Schneider logo
    damen
    dyka logo
    ijb groep logo
    Kadant logo
    abs logo
    deboet-logo
    zincoat-logo
    lvs-logo

    Er moet altijd voldoende licht aanwezig zijn om goed werk te kunnen leveren. Wij werken met A-kwaliteit LEDs met een hoge CRI waarde en een geoptimaliseerd spectrum. In bedrijfshallen, werkplaatsen en kantoren met weinig natuurlijk daglicht kan LED verlichting deze belangrijke taak overnemen. We helpen een heldere en levendige werkomgeving te creëren, waarin alle kleuren en details tot hun recht komen. 

    Slecht verlichte of juist oververlichte ruimtes werken niet alleen productiviteit tegen, ze kunnen ook een stille energieverslinder zijn. Help uw onderneming groeien door uw vaste lasten te verminderen met hoogwaardige LED verlichting. 

    Ook mag het voordeel van een prettige, goed verlichte werkomgeving niet worden onderschat. Verschillende klanten hebben ons verteld dat hun ziekteverzuim meetbaar omlaag is gegaan na de installatie van betere werkverlichting. Hiernaast kan goede LED verlichting helpen ongelukken op de werkvloer te voorkomen en de werksfeer te verbeteren.

    Afhankelijk van de ruimte kunnen verschillende soorten LED lampen het overwegen waard zijn. Waar kantoren baat hebben bij zachte, witte binnenverlichting middels LED panelen of LED TL-verlichting (UGR lager dan 19), zijn in magazijnen en bedrijfshallen juist LED highbay en LED lijnverlichting (UGR lager dan 25) de logische keuze. 

     

    Wist u dat productiviteit op de werkvloer en kwaliteit van de binnenverlichting een directe connectie hebben? Slechte verlichting kan een negatief effect hebben op de motivatie van werknemers, maar kan ook stress, hoofdpijn en vermoeidheid veroorzaken.

    Merkt u dat er een hoog ziekteverzuim is op de werkvloer? Dan kan het de moeite waard zijn om te kijken naar de (vaak onzichtbare) effecten van werkplaatsverlichting. Zo verbetert u het welzijn én het werkplezier van de teams op de werkvloer.

    Ook vanuit het oogpunt van veiligheid is er winst te behalen met LED verlichting. Tijdens een klus met hoge precisie willen werknemers natuurlijk niet in hun eigen schaduw staan te werken. Hiernaast kunnen heldere LED lampen een concrete bijdrage leveren aan het voorkomen van ongelukken op het werk.

    Wat is beter dan het installeren van LED verlichting? Helemaal geen verlichting gebruiken! Dat klinkt wellicht wat vreemd, omdat we specialiseren in duurzame verlichting. Maar waarom zou u de lampen eigenlijk aan laten staan op het moment dat er niemand is?

    Met slimme verlichting en enkele handige software-trucjes kunnen we het stroomverbruik nog verder terugdringen. Denk onder meer aan slimme sensoren, lichtprogramma’s op tijd, of bijvoorbeeld LED dimmers. Deze zijn geheel naar eigen wens in te richten en te programmeren. Hierdoor blijft de werkvloer alléén verlicht op het moment dat er ook daadwerkelijk iemand aanwezig is.

    Op deze manier kunnen programmeerbare, slimme LED lampen de efficiëntie nóg verder verhogen. Hierdoor gaan de toch al duurzame LED armaturen, lijnverlichting, highbays, en andere lichtsystemen nóg langer mee. Zo drukt u de kosten voor het onderhoud en verbruik van verlichting maximaal.

    Omdat we jaarlijks vele bedrijven helpen met hun lichtplan, weten we precies wat de positieve impact kan zijn van goede bedrijfsverlichting. Met slimme LED technieken valt er binnen grote én kleine bedrijfspanden veel winst te behalen.

    Zowel in kantoren als montagehallen, bouwterreinen en magazijnen: een heldere werktruimte is overal relevant. De voordelen vertalen zich niet alleen in kostenvermindering, maar ook in hogere productiviteit en een fijnere werkomgeving. Hierdoor betaald een investering in duurzame werkplaatsvelichting zich altijd snel terug.

    Wij verlichten graag de pijnpunten binnen uw bedrijf op gebied van goede verlichting. Met een lichtplan op maat hebben we binnen no-time helder hoe we de juiste LED verlichting systemen kunnen inpassen binnen uw bedrijf. Zo helpen we elkaar op weg naar een duurzame toekomst.

    De hoeveelheid lux die u nodig heeft voor uw ruimte is afhankelijk van het doel van de ruimte en de activiteiten die er worden uitgevoerd. Lux is een eenheid van verlichtingssterkte en verwijst naar de hoeveelheid licht die op een oppervlakte valt. Over het algemeen geldt dat hoe hoger de activiteit en de vereiste visuele nauwkeurigheid, hoe hoger het aantal benodigde lux.

    Hieronder vindt u enkele algemene richtlijnen voor de hoeveelheid lux die nodig is voor verschillende ruimtes en activiteiten:

    • Gangen en trappen: 50-100 lux
    • Slaapkamers: 50-200 lux
    • Woonkamers: 100-300 lux
    • Keukens: 300-500 lux
    • Badkamers: 500-1000 lux
    • Kantoren: 300-500 lux
    • Laboratoria en werkplaatsen: 500-1000 lux
    • Detailhandel en etalages: 1000-2000 lux

    Dit zijn slechts algemene richtlijnen en de vereiste lux kan variëren afhankelijk van de specifieke omstandigheden. Daarom is het altijd een goed idee om advies te vragen aan een professional om de juiste hoeveelheid lux voor uw specifieke situatie te bepalen.

    De kleurtemperatuur die u moet kiezen voor uw LED-verlichting is afhankelijk van de sfeer en het doel van de verlichting. De kleurtemperatuur wordt gemeten in Kelvin (K) en verwijst naar de kleur van het licht dat de lamp uitstraalt. Over het algemeen geldt dat hoe hoger het aantal Kelvin, hoe koeler en witter het licht wordt.

    Hieronder vindt u enkele algemene richtlijnen voor de kleurtemperatuur die geschikt is voor verschillende toepassingen:

    • Warm wit (2700K-3000K): Dit is geschikt voor woonruimtes zoals slaapkamers, woonkamers en eetkamers. Het licht heeft een zachte, gele gloed en zorgt voor een gezellige sfeer.

    • Neutraal wit (3500K-4100K): Dit is geschikt voor werkruimtes zoals kantoren en werkplaatsen. Het licht is helderder en meer wit dan warm wit en kan helpen bij het verbeteren van de concentratie en productiviteit.

    • Koel wit (5000K-6500K): Dit is geschikt voor ruimtes waar hoge verlichtingssterkte en nauwkeurigheid vereist zijn, zoals in werkplaatsen. Het licht is helderder en koeler dan warm wit en kan helpen bij het verbeteren van de zichtbaarheid en visuele nauwkeurigheid.

    Ja, LED-lampen zijn over het algemeen duurder in aanschaf dan traditionele gloeilampen. Dit komt door de kosten van de LED-technologie en de fabricage van de lampen. Echter, het is belangrijk om in gedachten te houden dat LED-lampen veel langer meegaan dan traditionele gloeilampen, wat betekent dat u minder vaak nieuwe lampen hoeft te kopen en te vervangen. Bovendien verbruiken LED-lampen veel minder energie dan gloeilampen, waardoor u geld kunt besparen op uw energierekening op de lange termijn. Het is ook belangrijk om te beseffen dat de initiële hogere kosten van LED-lampen snel worden terugverdiend door de energiebesparing en de lange levensduur van de lampen. Over het algemeen zijn LED-lampen dus een duurzame en kosteneffectieve keuze op de lange termijn.

    LED-lampen hebben een zeer lange levensduur in vergelijking met traditionele gloeilampen, halogeenlampen of fluorescentielampen. De levensduur van een LED-lamp wordt meestal uitgedrukt in uren en kan variëren afhankelijk van het specifieke product en de fabrikant. Over het algemeen kunnen LED-lampen 25.000 tot 50.000 uur meegaan, wat betekent dat ze veel langer meegaan dan traditionele lampen.

    Als we dit vergelijken met een gloeilamp, die over het algemeen tussen de 1000 en 2000 uur meegaat, of een halogeenlamp die tussen de 2000 en 4000 uur meegaat, dan is de levensduur van LED-lampen aanzienlijk langer. Dit betekent dat u minder vaak nieuwe lampen hoeft te kopen en te vervangen, waardoor u geld bespaart op de lange termijn.

    Leer meer over de mogelijkheden van LED verlichting 

    We hebben voor geïnteresseerde ondernemers een whitepaper samengesteld die de kansen van LED verlichting duidelijk uiteenzet. In dit PDF beantwoorden onze lichtexperts onder meer de volgende veelgestelde vragen over LED techniek voor industriële doeleinden: 

    • Wat is nou het grote verschil tussen TL buizen en LED verlichting?
    • Welke soort LEDs zijn het meest geschikt voor uw werkzaamheden?
    • Waar moet u op letten bij het vervangen van de bestaande verlichting?

    Wanneer kiezen voor LED werkplaatsverlichting?

    Investeren in LED werkplaatsverlichting is voornamelijk relevant voor bedrijven die financiële ruimte hebben om te verduurzamen, denken op de lange termijn, en maandelijkse kosten zo veel mogelijk willen drukken.

    Onthoud dat het kiezen voor nieuwe lichtsystemen voor het ene bedrijf meer winst kan opleveren dan het andere bedrijf. Maar vrijwel elk bedrijf kan er direct meetbare financiële voordelen uit halen.

    Klinkt dit interessant? We maken graag een individueel lichtplan voor bedrijven die met LED werkplaatsverlichting de volgende uitdagingen willen oplossen:

    • Is de verlichting op de werkvloer is verouderd en gebruikt u nog spaarlampen of TL-verlichting?
    • Zet concrete stappen naar een duurzame toekomst van de bedrijfsvoering
    • Verhoog de productiviteit en veiligheid op de werkvloer
    • Verlaag het ziekteverzuim onder werknemers als gevolg van vermoeidheid, hoofdpijn, of stress

    De juiste lichtsterkte voor uw werkplaats

    De NEN 12 464 is een handboek waarin alle normen met betrekking tot verlichting staan opgenomen.

    Ruimtewerkzaamheden
    LUX Norm
    Norm gelijkmatigheid
    Verblinding (UGR)
    Algemene autoservice, reparatie en controle300 lux0.622 UGR
    Algemene machinewerkzaamheden300 lux0.625 UGR
    Kleurcontroleruimtes1000 lux0.716 UGR
    Montage werkzaamheden: fijne750 lux0.719 UGR
    Montage werkzaamheden: grove300 lux0.625 UGR
    Montage werkzaamheden: middelfijne500 lux0.622 UGR
    Montage werkzaamheden: zeer fijne1000 lux0.716 UGR