Per 21 september 2012 geldt er een verbod op de verkoop van TL verlichting. Vanaf dat moment mogen winkels alleen nog hun oude voorraad TL verlichting verkopen. Maar ze mogen geen nieuwe TL verlichting meer verkopen. Langzaamaan zullen bedrijven dan echt al hun TL moeten vervangen door led.

Het is erg vervelend om problemen te hebben met de verlichting in de werkplaats. Wanneer er bijvoorbeeld niet genoeg licht is, of men staat in de eigen schaduw te werken. Het helpt allemaal niet mee om echt lekker te kunnen werken. Het liefst hebben we gewoon echt goede verlichting en denken we niet eens na over de verlichting, omdat het gewoon overal perfect is. Dat is echt wel mogelijk.

Nederland is een grootverbruiker wat betreft CO2 uitstoot. De gemiddelde Nederlander stoot erg veel CO2 uit. Maar een aantal landen in de wereld stoten gemiddeld meer CO2 uit per inwoner. De CO2 uitstoot in Nederland is evenveel als in 1990. Dit is niet zo mooi want als Europa hebben we afgesproken om in 2020 zo'n 20% minder CO2 uit te stoten t.o.v. 1990.