Blog

Waarom led verlichting populair is bij bedrijven

led verlichting populair

Bedrijven komen vaak bij ons met de bedoeling om ledverlichting in te zetten om geld te besparen. Dat is natuurlijk ook het belangrijkste voordeel van ledverlichting. Maar wat veel bedrijven nog niet weten is dat ledverlichting vaak zorgt voor een vele malen betere lichtopbrengst.

Men is vaak prettig verrast door de verlichting. Het doel was om stroom te besparen maar daarbij komt nogeens dat de lichtopbrengst op de werkvloer sterk verbeterd is. Dat zijn dus 2 hele grote voordelen voor een bedrijf.

Maar daar blijft het niet bij. De ledverlichting gaat ook nogeens veel langer mee. Heel vaak horen we van bedrijven hoe vervelend het is om een defect bolletje of TL buisje te vervangen, dit is dus gewoon niet meer nodig!

Kleven er dan geen nadelen aan ledverlichting?

Wij zijn natuurlijk erg optimistisch over led verlichting, we zien het een meerwaarde opleveren voor ontzettend veel bedrijven.

Maar wat gezien kan worden als een nadeel is het investeringsbedrag van de verlichting. Dit ligt wat hoger dan dat van traditionele verlichting.

Led TL verlichting nadelen

In sommige gevallen wordt gekozen om de conventionele tl buizen te vervangen door led tl vervangers. Het VSA van het armatuur wordt dan buiten werking gesteld. Let op dat bij het ombouwen de CE markering van het armatuur vervalt. Sommige verzekeringsmaatschappijen vereisen een nieuwe CE keuring.

Tegenwoordig wordt er steeds vaker gekozen om de gehele verlichtingsinstallatie te vervangen door led modules.

Maar daarnaast gaat het dus vele malen langer mee en bespaart het ook nogeens minimaal 55% aan stroom. Dus het is toch wel de moeite waard om goed te laten berekenen of dit uiteindelijk wel een echt nadeel is.

De lichtkleur wordt vaak nog een nadeel genoemd. Het verhaal gaat rond dat ledverlichting alleen maar koud en kill licht afgeeft. Dit is al een hele tijd niet meer zo. We hebben nu zelfs downlights met een ontzettend goede warme lichtkleur, en een ontzettend goede kleurechtheid die beter is dan welke traditionele verlichting dan ook.

Werkplaatsverlichting vervangen door led.

Jarenlang was tl verlichting de standaard voor werkplaatsverlichting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *