Blog

Garage verwarmen zonder gas met deze zeer zuinige techniek

Garages staan niet bepaald bekend als een lekkere warme comfortabele omgeving. De ruimte staat in veel gevallen los van een huis of bedrijfsgebouw en heeft vaak minimale isolatie. Gasloos een garage verwarmen op een relatief goedkope manier is hierdoor een flinke uitdaging.

Wil u op efficiënte en betaalbare wijze een garage verwarmen zonder gas, dan is het gebruik van elektrische infrarood verwarming vrijwel altijd het beste alternatief.

De zeer zuinige techniek is niet alleen goed voor uw portemonnee, maar kan op relatief goedkope wijze ook nog een steentje bijdragen aan een beter milieu. Zowel kleine particuliere garages als grote bedrijfsmatige parkeergarages kunnen de techniek inzetten, omdat het gemakkelijk schaalbaar is.

Bij Dutch LED Projects helpen we u graag een goed verlichte en verwarmde garage te realiseren voor de koude maanden. We hebben binnen onze onderneming ruime ervaring met zowel bedrijfsruimten als winkels, kantoren en woningen. Vraag vandaag nog (100% vrijblijvend) naar de mogelijkheden, dan staat één van onze adviseurs u graag te woord.

Garage verwarmen op elektriciteit

Een relatief koude, grote ruimte opwarmen met elektriciteit is niet direct de eerste oplossing die bij veel eigenaren van garages op zal komen. Toch is verwarmen op stroom een logische keuze, zeker wanneer u weet wat de mogelijkheden precies zijn.

Afstappen van verwarmen op gas is alvast een grote stap vooruit: duurzaam verwarmen op stroom heeft de toekomst. Gasloos een garage opwarmen kan echter op veel manieren. Niet elke vorm van elektrische verwarming is hetzelfde: stapt u beter over van een gaskachel naar elektrische kachel, of zijn toch elektrische vloerverwarming of infrarood panelen beter?

Het zal afhankelijk zijn van uw persoonlijke situatie welk type elektrische verwarming het beste bij u past. Ten opzichte van ‘standaard’ elektrische verwarming is infrarood verwarming voor een garage in veel gevallen de meest efficiënte keuze, zo blijkt uit de praktijk.

Dit heeft voornamelijk te maken met de methode van opwarming. Bij infrarood techniek wordt niet de lucht in de garage opgewarmd, maar worden alleen objecten en personen in een ruimte gericht van warmte voorzien. Dit ‘zonnestraal effect’ bespaart enorm veel energie (wat het verwarmen van een garage goedkoper maakt). Maar dit is zeker niet het enige voordeel van infrarood verwarming.

 

Efficiënt en zuinig

Infrarood techniek consumeert de minste hoeveelheid energie van alle elektrische verwarmingsvormen. Daarbij warmt infrarood de lucht niet op maar juist de objecten in een ruimte, waardoor het systeem extreem zuinig en voordelig is in verbruik.

Gelijkmatige warmteverdeling

Aangename warmteverspreiding over het gehele oppervlak op dezelfde manier, waardoor er geen fluctuatie is in de hoeveelheid warmte zolang deze binnen het bereik van de infrarood warmtebron valt.

Minimale energieconsumptie

Infrarood verwarmingsbronnen gebruiken vrijwel de gehele hoeveelheid stroom die wordt geconsumeerd uit de stroombron. Hierdoor gaat er een minimale hoeveelheid energie verloren.

Luxe en comfortabel

De gemiddelde ervaring van gebruikers leert dat infrarood verwarming een unieke luxe ervaring geeft. Het gevoel is te vergelijken met de comfortabele warmte van een zonnestraal, maar dan zonder de potentieel schadelijke UV-straling.

Geen geluidsproductie

Geen bewegende onderdelen die geluid kunnen maken of stuk kunnen gaan.

Flexibel inzetbaar

Snel monteren en demonteren is mogelijk, enkel toegang tot een stopcontact is nodig. Richt gemakkelijk een paneel op belangrijke op te warmen locaties.

Geen ongewenste luchtverplaatsing

Anders dan bij standaard verwarming op gas of stroom is er bij infrarood techniek geen sprake van luchtcirculatie, omdat de lucht niet direct wordt opgewarmd.

Beter binnenklimaat

Geen aanwezige ongewenste stofopwaaiing, een zeer constante vochtbalans en een veel kleinere kans voor schimmels en andere ongewenste gasten om zich te nestelen in uw garage.

Zeer onderhoudsarm

Geen bewegende onderdelen en een lange levensduur zorgen ervoor dat er in principe decennialang niet naar infrarood opwarmbronnen omgekeken hoeft te worden. Periodiek onderhoud (zoals bij een CV ketel) is in de praktijk onnodig.

Zuinig, schoon en extreem efficiënt

Waarom is elektrische infrarood verwarming nu zoveel zuiniger, schoner en efficiënter dan andere soorten elektrische verwarming? Dat heeft vooral te maken met de bijzondere manier waarop de directe omgeving wordt opgewarmd.

Infrarood techniek maakt namelijk gebruik van zogenoemde stralingsverwarming. Daarmee wordt absoluut geen straalkachel bedoeld, maar een techniek die het beste te vergelijken valt met de natuurlijke warmtestraling van de zon.

Net als zonnestralen worden de warmtestralen van infrarood verwarming direct op de omgeving afgegeven. Alleen vaste objecten worden beïnvloed door de geheel veilige warmte-energie uit de infrarood warmtebron. Deze warmte wordt opgeslagen in meubels, vloeren, muren, en ook mensen.

Door het opwarmen van de objecten in de directe omgeving (en dus niet de lucht), wordt extreem zuinig omgegaan met de beschikbare energie. Vergelijk dit eens met een gaskachel of zelfs een standaard elektrische kachel, welke beiden de lucht moeten opwarmen voordat er iets van warmte te voelen is.

De beste verwarming voor een garage

Elektrische infrarood panelen zijn om veel redenen de beste keuze voor gebruik in een garage. Aangezien de ruimte relatief gevoelig is voor tocht en vocht, is plaatselijke verwarming zonder luchtcirculatie de perfecte keuze. Zo zal in de winter niks hoeven bevriezen in de garage!

Aangezien infrarood panelen makkelijk gericht kunnen worden op een specifieke locatie (en ook makkelijk bijgesteld kunnen worden naar behoefte), lijkt het niet meer dan een logische keuze om te gaan voor deze zeer efficiënte oplossing voor garageverwarming.

Infrarood panelen kunnen ook worden gebruikt in de vorm van plafond- of wandverwarming. Dit bespaart niet alleen ruimte, maar zal ook het bereik van de verwarming helpen verbeteren. Infrarood warmtestralen werken namelijk het beste wanneer er geen grote objecten direct in de weg staan.

Efficiënt een garage verwarmen zonder gas

Wie een garage wil warmhouden zonder centrale verwarming (of mobiele verwarming op gas) zullen elektrische infrarood panelen de enige logische keuze zijn. Wie op zoek is naar een relatief goedkope verwarming voor een garage op kleine én grote schaal zal goed zitten bij infrarood techniek.

De jarenlange ervaring van Dutch LED Projects op gebied van verlichten en verwarmen kan ook voor u een verschil maken. We helpen uw activiteiten in de garage graag de donkere, koude winter doorkomen: we helpen graag met zowel goede LED lampen als een lekkere binnentemperatuur.

Een totaalpakket voor de winter kan geheel worden aangepast aan uw persoonlijke behoeften en wensen. Bespreek uw project geheel vrijblijvend met één van onze experts door te klikken op de onderstaande knop:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *