Blog

Garage verwarmen zonder gas met deze zeer zuinige techniek

Garages staan niet bepaald bekend als een lekkere warme comfortabele omgeving. De ruimte staat in veel gevallen los van een huis of bedrijfsgebouw en heeft vaak minimale isolatie. Gasloos een garage verwarmen op een relatief goedkope manier is hierdoor een flinke uitdaging.

Wil u op efficiënte en betaalbare wijze een garage verwarmen zonder gas, dan is het gebruik van elektrische infrarood verwarming vrijwel altijd het beste alternatief.

De zeer zuinige techniek is niet alleen goed voor uw portemonnee, maar kan op relatief goedkope wijze ook nog een steentje bijdragen aan een beter milieu. Zowel kleine particuliere garages als grote bedrijfsmatige parkeergarages kunnen de techniek inzetten, omdat het gemakkelijk schaalbaar is.

Bij Dutch LED Projects helpen we u graag een goed verlichte en verwarmde garage te realiseren voor de koude maanden. We hebben binnen onze onderneming ruime ervaring met zowel bedrijfsruimten als winkels, kantoren en woningen. Vraag vandaag nog (100% vrijblijvend) naar de mogelijkheden, dan staat één van onze adviseurs u graag te woord.

Garage verwarmen op elektriciteit

Een relatief koude, grote ruimte opwarmen met elektriciteit is niet direct de eerste oplossing die bij veel eigenaren van garages op zal komen. Toch is verwarmen op stroom een logische keuze, zeker wanneer u weet wat de mogelijkheden precies zijn.

Afstappen van verwarmen op gas is alvast een grote stap vooruit: duurzaam verwarmen op stroom heeft de toekomst. Gasloos een garage opwarmen kan echter op veel manieren. Niet elke vorm van elektrische verwarming is hetzelfde: stapt u beter over van een gaskachel naar elektrische kachel, of zijn toch elektrische vloerverwarming of infrarood panelen beter?

Het zal afhankelijk zijn van uw persoonlijke situatie welk type elektrische verwarming het beste bij u past. Ten opzichte van ‘standaard’ elektrische verwarming is infrarood verwarming voor een garage in veel gevallen de meest efficiënte keuze, zo blijkt uit de praktijk.

Dit heeft voornamelijk te maken met de methode van opwarming. Bij infrarood techniek wordt niet de lucht in de garage opgewarmd, maar worden alleen objecten en personen in een ruimte gericht van warmte voorzien. Dit ‘zonnestraal effect’ bespaart enorm veel energie (wat het verwarmen van een garage goedkoper maakt). Maar dit is zeker niet het enige voordeel van infrarood verwarming.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *