Blog

Waar u op moet letten als u een TL buis vervangt door een led TL buis

led opletten vervangen

TL verlichting bestaat al sinds 1900 en is nogsteeds populair. TL verlichting wordt veel gebruikt in bedrijfshallen. Zo worden in werkplaatsen en magazijnen tot 10 meter hoog vaak tl buizen van 150 CM gebruikt. In ruimtes die hoger zijn dan 10 meter wordt vaak highbayverlichting toegepast.

Een TL buis van 150 centimeter verbruikt circa 58 watt per uur. Een led tl buis van 150 centimeter verbruikt slechts 25 watt. Dat is dus een behoorlijke energiebesparing.

Een led TL buis kan eenvoudig worden geplaatst in alle bestaande TL armaturen en heeft een veel langere levensduur. De lichtopbrengst van een led tl buis is gemiddeld nogeens 40% hoger dan uw ouderwetse tl buis.

Wanneer wel en wanneer niet kiezen voor led tl verlichting

Led tl verlichting wordt vooral toegepast wanneer de armaturen nog redelijk nieuw zijn. Wanneer de armaturen oud en versleten zijn, adviseren wij te kiezen voor bijvoorbeeld led lijnverlichting.

Bij led lijnverlichting wordt namelijk ook de bekabeling vernieuwd. Wanneer de bekabeling namelijk oud is dan kan dit gevaarlijke situaties zoals brand veroorzaken.

Om een led tl buis in een hoogfrequent armatuur te installeren, dient u het armatuur om te bouwen zodat het VSA wordt omgeleid. Hierbij vervalt echter wel de CE markering op het armatuur. Sommige verzekeraars keuren dit af.

DLP levert echter ook led tl buizen met een driver die compatible is met ouderwetse voorschakelapparatuur. Dit type led tl buis kan dus 1 op 1 worden vervangen. U behoudt de CE certificering op uw armatuur.