Blog

Een bedrijfshal duurzaam verwarmen zonder gas doet u zo

bedrijfshal verwarmen zonder gas

Een bedrijfshal warm houden in de koude wintermaanden is een hele uitdaging. De werkzaamheden in een werkplaats, opslaghal of magazijn moeten immers winstgevend blijven. Een zuinige duurzame oplossing als verwarming is hierdoor eigenlijk de enige logische financiële keuze. Slimme infrarood techniek maakt het mogelijk een bedrijfsruimte te verwarmen zonder gas. 

Elektrische infrarood verwarming is de ideale oplossing om gericht gelimiteerde oppervlakten te verwarmen in een grote bedrijfshal. Het is een efficiënte, duurzame en financieel aantrekkelijke manier om werknemers in een bedrijfsruimte comfortabel warm te houden. 

Naast het verlichten van bedrijfshallen hebben we bij Dutch LED Projects ook veel kennis op het gebied van duurzaam verwarmen van grote bedrijfsruimten. We staan graag voor u klaar om de problemen rondom energieverbruik in uw bedrijf op te lossen. Vraag ons gerust (100% vrijblijvend) naar de mogelijkheden: 

Lees hier meer over infrarood verwarming in de werkplaats

 

Waarom traditionele verwarming niet werkt

Thuis gebruiken de meeste mensen een standaard CV ketel en een klein aantal traditionele radiatoren. De populaire verwarmingsvorm verwarmt eigenlijk vooral de lucht in de binnenruimte. Relatief inefficiënt, maar voor een kleine ruimte met goede isolatie geen probleem. 

Een bedrijfshal verwarmen vergt veel meer dan een simpele CV ketel op gas. De loodsen zijn over het algemeen grote, hoge en relatief slecht geïsoleerde ruimtes. Het komt bovendien vaak voor dat grote loodsdeuren constant open staan. Zelfs al zou luchtverwarming technisch gezien haalbaar zijn, zou het simpelweg onbetaalbaar worden. 

Zie hier het probleem van de ondernemer met een grote loods. Maar wat is het alternatief? Bij Dutch LED Projects werken we al jaren met de ideale oplossing: elektrische infrarood verwarming.  

Deze slimme verwarmingstechniek warmt expliciet niet de lucht op, maar straalt zijn comfortabele warmte direct af op personen en objecten binnen een afgebakend gebied. Zo warmt u alleen die delen van de bedrijfshal op die daadwerkelijk de warmte hard nodig hebben. 

 

Duurzaam verwarmen van een bedrijfshal

Over het algemeen is stralingswarmte de meest efficiënte methode om een bedrijfshal of loods te verwarmen in de winter. In tegenstelling tot convectiewarmte, welke voornamelijk de lucht warmer maakt, kan infrarood stralingswarmte direct personen en objecten comfortabel opwarmen. 

Infrarood techniek is veruit de zuinigste vorm van elektrische verwarming voor een bedrijfshal. Een afgebakend gebied in een grote werkruimte kan snel worden opgewarmd tegen minimale kosten. Maar er zijn meer voordelen te bedenken waar niet iedere ondernemer direct bij stil zou staan: 

  • Bespaar energiekosten: Ervaar vrijwel direct een meetbare kostenbesparing op energie in de wintermaanden van ruim -50% of meer. 
  • Extreem hoge energieconversie: Bijna 100% van de geconsumeerde elektriciteit kan met infrarood verwarming direct worden omgezet in warmte. Onnodig energieverlies is hierdoor verleden tijd. 
  • Verwarmen zonder gas: Infrarood verwarmingstechniek werkt volledig op elektriciteit, waardoor een gasaansluiting voor verwarming volledig onnodig zal worden. 
  • Verwarm alleen de werkvloer: Bedrijfsruimten zijn relatief hoog en warmte stijgt over het algemeen op richting plafond. Infrarood verwarming slaat de lucht over en straalt direct warmte af op gerichte zones. Richt infrarood panelen daarom alleen op de zones waar werk wordt verricht. 
  • Groen bedrijfsimago: Minder energie verbruiken en richting een gasloze toekomst bewegen passen goed binnen de duurzame bedrijfsdoelen van veel ondernemers. 
  • Verhoog productiviteit en werkplezier: Comfortabele warmte heeft een positieve invloed op de sfeer en productiviteit op de werkvloer. Werknemers voelen zich al snel prettiger en in veel gevallen zal ook het ziekteverzuim dalen. 
  • Binnenklimaat in balans houden: Traditionele luchtwarmers hebben een negatieve invloed op de vochtbalans in een werkruimte. Infrarood techniek warmt lucht niet direct op en hierdoor wordt de luchtvochtigheid in de ruimte vrijwel niet beïnvloed. 

 

Hoe kan infrarood verwarming worden toegepast?

Voor een bedrijfshal, magazijn, of loods kan infrarood verwarming op verschillende manieren worden toegepast. Afhankelijk van het type bedrijf, de werkzaamheden en de mogelijkheden binnen de werkruimte kan infrarood verwarming worden ingezet in onder meer deze vormen: 

Plafond- of muurverwarming: Een infrarood straler kan via een plafond of muur gemakkelijk worden gericht op zones met hoge werkintensiteit. Hang individuele panelen op minimaal 3 meter en maximaal 8 tot 10 meter hoogte op. De maximale hoogte is afhankelijk van het wattage. Richt panelen flexibel uit op de werkvloer en pas aan naar wens. 

Vloerverwarming: Infrarood vloerverwarming wordt regelmatig toegepast in industriële omgevingen en is uitermate geschikt bij gietvloeren of betonvloeren. Installeren en bijplaatsen per zone is relatief gemakkelijk en onderhoud is in principe onnodig. 

Draagbare panelen: Een bedrijfshal is een dynamische plek waar werkzaamheden steeds op een andere locatie worden uitgevoerd. Mobiele infrarood panelen bieden de flexibiliteit die sommige ondernemers nodig hebben. Met losse verplaatsbare infraroodsystemen kunt u werklocaties binnen een bedrijfsruimte zeer snel tijdelijk verwarmen. 

 

Combineren met eigen energieopwekking

Slimme ondernemers denken verder. Waarom zou u het probleem van duurzame verwarming niet direct omzetten in een mooie kans? Infrarood verwarmingspanelen kunnen namelijk ook perfect worden gecombineerd met zonnepanelen (of andere vormen van lokale energieopwekking). 

De kans is groot dat u bovenop de bedrijfsruimte een groot oppervlak aan ongebruikte ruimte heeft. Waarom zou u de ruimte op het dak van uw bedrijfshal niet optimaal benutten door zonnepanelen te plaatsen? Dit zou een perfecte manier zijn om elektrische verwarming en andere stroombehoeften binnen uw bedrijfs van energie te voorzien. 

Zo maakt u van uw onderneming feitelijk in één klap een gesloten energiesysteem. De besparing op de vaste lasten helpt u de gehele investering binnen enkele jaren al terug te verdienen. We denken graag met u mee, want er zijn zoveel mogelijkheden die voor het oprapen liggen! 

 

Kiezen voor grootschalige duurzame verwarming

Regelmatig krijgen we vragen van ondernemers om de energiesituatie in hun onderneming aan te pakken. Veel van onze klanten laten grote kansen liggen op gebied van energiebesparing, simpelweg omdat het geen prioriteit is. 

Omdat we zelf ondernemers zijn begrijpen we als geen ander hoe druk u het kunt hebben. Daarom staan we graag voor u klaar om het zware werk uit handen te nemen. U vertelt ons waar de problemen liggen op gebied van energieverbruik binnen uw onderneming, dan gaan wij er direct mee aan de slag. 

Met onze brede ervaring op het gebied van energiebesparing kunnen we snel een persoonlijke oplossing bieden. Veel tevreden klanten met grote bedrijfshallen gingen u al voor. 

Nieuwschierig geworden wat we voor u kunnen betekenen om uw energieverbruik te verlagen? Benieuwd hoe we infrarood verwarming er in uw bedrijfsruimte uit kan zien? We komen graag bij u langs om de mogelijkheden eens door te spreken.

Maak nu een afspraak