Blog

Zakelijke mobiele infrarood verwarming: Verplaatsbare heaters

Bent u als ondernemer op zoek naar een mobiele infrarood verwarming? Onze krachtige mobiele infrarood stralers van onze Europese leverancier zijn gericht op de zakelijke markt. Een verplaatsbare elektrische infrarood heater geeft u de flexibiliteit die u nodig heeft op de werkvloer. 

Door een elektrische infrarood straler te monteren op een verplaatsbare mobiele unit kunt u snel, direct en overal in de werkomgeving krachtige (en veilige) warmtestraling realiseren. Mobiele infrarood stralers zijn efficiënt: ze verbruiken veel minder energie dan alternatieven die werken op luchtverwarming. 

Bij Dutch LED werken wij voor onze zakelijke heaters uitsluitend met toonaangevende Europese leveranciers. Dat geeft u als ondernemer de kwaliteit en zekerheid die u zoekt op het gebied van mobiele verwarmingsunits voor dagelijks gebruik. 

Bent u voor uw werkvloer op zoek naar een betrouwbare, betaalbare oplossing voor verplaatsbare verwarming? Neem dan (geheel vrijblijvend) contact op met één van onze adviseurs. Vertel ons over uw onderneming en de warmtebehoeften, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Mobiele infrarood verwarming voor bedrijven 

Heeft u op de werkvloer snel gerichte warmte nodig, dan heeft u mobiliteit en kracht in één systeem nodig. Infrarood panelen zijn voornamelijk een goede oplossing voor goed geïsoleerde binnenruimten. Maar in een bedrijfshal, magazijn, of werkplaats heeft u vaak meer kracht nodig. 

Voor ondernemers is een mobiele infrarood straler daarom een uitermate geschikte oplossing. Het lost meerdere problemen in één keer op. De flexibiliteit van het verplaatsen, de krachtige geconcentreerde warmte van zoneverwarming én de economisch aantrekkelijke efficiëntie van infrarood techniek. 

Een bedrijf met directe behoefte aan zeer precieze warmte op meerdere plekken kan weinig met verwarmingsunits op vaste montagelocaties. Dat werkt prima als de werkzones hetzelfde blijven, maar in de praktijk is de werkvloer een dynamische plek. Dat zijn de momenten dat verplaatsbare units met krachtige infrarood verwarming een uitkomst kunnen bieden. 

Flexibele mobiele verwarming: De toepassingen 

Een systeem voor mobiele infrarood verwarming kan op vele verschillende manieren worden gebruikt. Afhankelijk van uw specifieke behoeften kunt u zelf het vermogen en instellingen voor de temperatuur aangeven. De toepassing bepaalt waar u behoefte aan heeft. 

Ondernemers gebruiken mobiele elektrische heaters op veel verschillende manieren. Om de veelzijdigheid van het systeem aan te geven, zijn hier enkele praktijkvoorbeelden waarop onze mobiele infrarood stralers gebruikt kunnen worden: 

 • Gebruik voor productieprocessen: Klimaatbalans in de productiehal voor kwaliteitsbehoud van producten, gebruik voor het sneller drogen van inkt, verf, of lijm; 
 • Gebruik op evenementenlocaties: Denk aan tijdelijk gebruik van verwarmingsunits op congressen, beurzen, sporthallen, of markten; 
 • Gebruik op bouwlocaties: Zowel in een binnenlocatie als buitenlocatie kan een mobiele infrarood straler de bouwprocessen comfortabel houden; 
 • Gebruik voor veesector: Dierenverblijven op temperatuur houden, voornamelijk veel gebruikt in kippenstallen. Maar ook geschikt voor bijvoorbeeld varkens of koeien; 
 • Gebruik voor horeca: Extra bijverwarming op grote terrassen of voor buitenkeukens, locaties die niet zijn aangesloten op het centrale verwarmingssysteem. 

Hierom kiest u voor mobiele infrarood verwarming 

Veel ondernemers kiezen bewust voor infrarood techniek voor hun mobiele verwarmingsunits. Dat is niet geheel zonder reden, omdat de krachtige infrarood stralers enkele unieke praktische voordelen met zich meebrengen. 

Naast het brede toepassingsgebied van deze verwarmingsvorm gaat het bij de keuze voor elektrische infrarood verwarmingstechniek onder meer om de volgende voordelen: 

 • Lagere energiekosten: Infrarood warmtestraling zorgt voor directe en gerichte warmte voor oppervlakten, objecten en personen. Hierdoor wordt warmte maximaal gebruikt en kan de omgeving buiten de warmtezone koud blijven. Dit kan helpen de energiekosten te verlagen. 
 • Hoge efficiëntie: Infrarood stralers zijn extreem goed in het omzetten van elektriciteit in warmte. Tot wel 98% van de stroom wordt direct omgezet in warmtestraling, wat ongeëvenaard efficiënt is ten opzichte van alternatieve vormen van verwarming. 
 • Gericht verwarmen: Mobiele infrarood stralers staan bekend om het feit dat het zeer gerichte zoneverwarming is. Dit houdt in dat u specifieke gebieden in een grotere ruimte van warmte kunt voorzien, zonder dat u de binnenomgeving in zijn geheel hoeft op te warmen.  
 • Flexibel inzetbaar: Dankzij de verplaatsbare unit waar de infrarood straler op gemonteerd kan worden, zijn onze warmtestralers gemakkelijk en snel in te zetten op verschillende locaties. Hoeft een ruimte dus niet permanent van warmte te worden voorzien, dan kan een mobiele warmtestraler het verschil maken. Tijdelijke werkzones of evenementen hoeven nooit meer last te hebben van de kou. 
 • Direct warm: Verwarming doet er altijd een paar minuten over om een ruimte warm te krijgen. Uniek aan infrarood warmtestraling is het feit dat deze warmte direct is. Met andere woorden: de juiste temperatuur is binnen enkele seconden al te voelen, wat een ideale eigenschap is voor verplaatsbare heaters. 
 • Comfortabel warmtegevoel: Doordat warmte direct wordt afgestraald in de omgeving is het warmtegevoel erg prettig. Er is geen sprake van een branderig of ongelijk warmtegevoel. Ook is er geen onnodige luchtcirculatie zoals bij een airco. 
 • Beter binnenklimaat: De afwezigheid van luchtcirculatie zorgt voor minder opwaaiend stof of deeltjes in de binnenruimte. Hiernaast blijft het vochtgehalte volledig in balans, waardoor de lucht niet opeens erg droog wordt. Ook natte binnenruimtes door luchtverwarming zijn verleden tijd met elektrische infrarood warmte. 
 • Minimaal onderhoud: Controleer wekelijks de filters en warmte-units en neem deze af met een doek. Laat jaarlijks een professionele onderhoudsmonteur een controle uitvoeren en eventueel onderdelen vervangen. Dit is in feite alle onderhoud die nodig is bij een mobiele infrarood warmtestraler. 

Zakelijke infrarood stralers bij Dutch LED 

Voor ondernemers kan een mobiele infrarood straler een groot verschil maken op de werkvloer. De juiste temperatuur aanhouden in gerichte zones van een werkomgeving is niet alleen prettig voor werknemers of eventuele gasten, maar kan ook de productiviteit en werksfeer verhogen. 

Een grote werkhal of magazijn van betaalbare warmte voorzien is niet gemakkelijk, voornamelijk omdat dit soort omgevingen veelal niet goed geïsoleerd zijn. Voor infrarood verwarmingstechniek is dit geen probleem, omdat er geen gebruik wordt gemaakt van luchtverwarming. Hierdoor is de warmte direct, zonder opwarmtijd, maar vooral ook zeer gericht toe te passen. 

De warmte-experts bij Dutch LED weten dat zakelijke gebruikers veel praktisch voordeel halen uit krachtige, efficiënte infrarood stralers. Ze zijn veelzijdig toe te passen en zijn financieel aantrekkelijk ten opzichte van soortgelijke alternatieven. Benieuwd naar de mogelijkheden? Informeer vrijblijvend bij één van onze adviseurs en vertel ons uw wensen.