Blog

Professionele LED TL armaturen kopen: de mogelijkheden

led lijnverlichting lamp

Overstappen op LED TL armaturen haalt het beste in uw verlichting naar boven. Perfect voor een werkplaats, schuur, garage, of de lange gangen in kantoren, scholen en appartementencomplexen. Wat uw toepassing ook is, het loont de moeite om een professionele LED TL armatuur te kopen. 

Traditionele TL buizen vervangen door moderne, zuinige LED TL lampen zal niet alleen de lichtbeleving in de professionele omgeving sterk verbeteren. Ondernemers die de overstap maken doen dit vooral omdat ze begrijpen dat de investering relatief snel kan worden terugverdiend. 

Natuurlijk moet deze nieuwe zuinige TL verlichting worden voorzien van een adequate armatuur. Hiermee bedoelen we het beschermende omhulsel dat de lichtbron veilig op zijn plaats helpt te houden. Een armatuur is in feite de behuizing die het TL licht veilig op zijn plaats helpt te houden. 

Door de ruime keuze aan LED TL armaturen kan het soms lastig zijn om de juiste keuzes te maken. Het gaat immers om zuinige verlichting die vele jaren mee zal gaan. Ons ervaren team van lichtexperts en installateurs helpen uw bedrijf graag vooruit met zuinige LED TL verlichting. 

Benieuwd wat Dutch LED Projects voor uw organisatie kan betekenen op het gebied van hoogwaardige LED verlichting? Ga vandaag nog van start: 

Lees meer over led armaturen

 

Voor elke lichtbehoefte een LED TL armatuur 

Afhankelijk van de werkzaamheden in uw bedrijf kunnen verschillende soorten LED armaturen relevant zijn voor uw specifieke behoeften. Van voedselveiligheid tot werken met gevaarlijke stoffen: voor vrijwel elke unieke situatie bestaat er een goede oplossing. 

Ook wanneer u reeds beschikt over ‘ouderwetse’ TL buizen zijn er mogelijkheden om deze op een slimme manier te vervangen door LED varianten. Dit noemen we retrofitten: een proces waarbij u de oude armaturen kunt ombouwen naar zuinige LED lichtbronnen. 

Welke oplossing ook bij u past, Dutch LED Projects helpt u graag om een lichtplan op te stellen die past bij uw specifieke situatie. Door gebruik te maken van slimme simulatie software kunnen we bovendien vooraf in kaart brengen hoe de nieuwe LED TL systemen er bij u uit komen te zien. Zo weet u precies waar u aan toe bent. 

 

Soorten LED TL armaturen 

Om de brede variatie aan behoeften tegemoet te komen zijn er verschilllende soorten LED TL armaturen die we bij Dutch LED Projects graag gebruiken. Na jarenlange ervaring blijken deze categorieën LED TL armaturen het beste te werken in de praktijk. 

 • LED ATEX Explosievrij: Bij hoge veiligheidseisen zijn ATEX-gecertificeerde LED armaturen de juiste keuze. Deze stofvrije, waterbestendige en explosievrije armaturen kunnen op vele manieren in uw bedrijfsomgeving worden gemonteerd. 
 • LED Tri Proof: Met een hoge lichtopbrengst, hoge kleurweergave en een minimalistisch ontwerp passen Tri Proof LED armaturen in vele situaties. Zeer lange levensduur en multi-inzetbaar danzij het robuuste beschermende ontwerp. 
 • LED Tri Proof Mini: Wie op zoek is naar maximale efficiëntie en de zuinigste soort verlichting kiest voor de kleinere Tri Proof Mini. Een hogere concentratie LED lichtbronnen in een kleiner oppervlak. 
 • Retro Lijnmodules: Hoewel niet in elke situatie toepasbaar is het retrofitten van bestaande TL armaturen met LED lichtbronnen een zeer voordelige optie. Hiermee behoud u bovendien hetzelfde aangezicht in uw bedrijf, maar bespaart wel flink op energiekosten. 
 • LED Lijnverlichting: Veruit de meest geschikte oplossing voor industriële oplossingen, zoals bedrijfshallen, magazijnen en werkplaatsen. Lichtlijnen leveren de hoogste lichtopbrengst op van alle soorten LED TL armaturen. Zeer prettig door de eenvoud van de installatie, perfect voor lange afstanden en zuinig verlichten op schaal. 

 

Waarom oude TL buizen vervangen door LED TL? 

Er zijn verschillende redenen om over te stappen van uw oude TL verlichting naar moderne LED TL buizen. Allereerst is er natuurlijk de grote energiebesparing ten opzichte van uw huidige verlichting. LED TL buizen zijn een stuk zuiniger: u ontvangt een betere lichtkwaliteit met een significant lager vermogen. 

Afhankelijk van uw huidige verbruik kan u minimaal 50% van uw energieverbruik per individuele lichtbron besparen, wat absoluut merkbaar zal zijn in uw portemonnee. Alleen daarom al is het de moeite waard om de overstap naar zuinige LED TL verlichting te maken. 

Maar er zijn zonder twijfel nog meer voordelen waar u wellicht niet zo snel aan zou denken. Naast de financiële voordelen zijn de belangrijkste redenen voor ondernemers om over te stappen naar LED TL verlichting als volgt: 

 • Een betere algehele lichtopbrengst  
 • Merkbaar verbeterde kwaliteit van de verlichting 
 • Minder uitval van aanwezige TL verlichting 
 • Nooit meer last van vervelende flikkeringen 
 • Zoemende TL buizen behoren tot het verleden 
 • Goed voor de algehele productiviteit en werksfeer 
 • Past perfect in een duurzaam bedrijfsimago 
 • Minimaal lichtonderhoud 
 • Gemakkelijke installatie 
 • Ruime garantie (3 tot 7 jaar, afhankelijk van het model) 

 

Hoe lang gaat een LED TL armatuur mee? 

De maximale levensduur van een LED TL armatuur is afhankelijk van het aantal branduren. Gemiddeld genomen gaat LED TL verlichting tussen de 25.000 en 70.000 branduren mee, een grote verbetering ten opzichte van conventionele TL buizen, welke maximaal 10.000 branduren mee gaan. 

Ten opzichte van de traditionele TL verlichting kunnen lichtbronnen in een LED TL armatuur dus een stuk langer gebruikt worden. Het totale aantal branduren zal voor de meeste ondernemers vertalen in een levensduur voor een LED TL armatuur van maximaal 15 jaar. 

Prettig is ook het feit dat er veel minder onderhoud nodig is bij LED techniek, omdat de uitval minimaal is. Hierdoor bent u veel minder bezig met het vervangen van lichtbronnen in uw bedrijfshal of kantoor. Dit is een prettige besparing op het benodigde onderhoud van uw onderneming. 

 

De juiste LED TL armaturen kiezen 

Overstappen van uw oude bedrijfsverlichting naar zuinige LED TL armaturen kan een enorme geldbesparing opleveren. Voor elke situatie is een specifieke soort LED TL armatuur beschikbaar. Met de ruime ervaring van onze lichtexperts kunnen we u moeiteloos helpen aan de ideale oplossing. 

Of u nu grote industriële behoeften hebt voor uw bedrijfshal, werkt met voedselrisico’s of gevaarlijke gassen, of slechts een simpel trappenhuis in een kantoor wil verlichten: er is altijd wel een LED armatuur die bij de situatie past. Ook wanneer u de oude TL buizen graag zou willen hergebruiken zijn er soms mogelijkheden om deze te retrofitten. 

Het professionele team bij Dutch LED Projects helpt u graag weer toekomstbestendig te zijn op gebied van TL verlichting. Samen maken we een handig lichtplan op basis van de behoeften van uw onderneming of organisatie. Benieuwd geworden hoe dit er voor u uit kan zien? Vraag vandaag nog (geheel vrijblijvend) naar de mogelijkheden: