Blog

Krachtige industriële infrarood verwarming voor uw bedrijfshal 

Een grote bedrijfshal verwarmen op een manier die financieel gezien rendabel is: het is een dilemma waar veel ondernemers in Nederland mee te maken hebben. De koude Nederlandse winter maakt het moeilijk om bedrijfshallen op temperatuur te houden. Maar er bestaat een goede oplossing. 

Door middel van krachtige industriële infrarood stralers kunnen specifieke zones binnen een grotere bedrijfshal op zeer precies worden opgewarmd. Deze elektrische vorm van industriële infrarood verwarming warmt niet de binnenlucht op, maar enkel de oppervlakten, objecten en personen binnen een specifieke zone. 

Zo kunt u in een grote bedrijfsruimte met relatief slechte isolatie een klein gebied snel op de juiste temperatuur krijgen (en houden). Een infrarood straler kan worden gebruikt voor zowel werkzones als het controleren van de temperatuur bij productieprocessen. 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? We zijn benieuwd naar uw wensen. Vraag een adviseur van Dutch LED (geheel vrijblijvend) naar de kansen die industriële infrarood stralers kunnen bieden voor uw bedrijfshal.

Bedrijfshal verwarming: infrarood straler 

Betaalbare elektrische verwarming in een bedrijfshal, het klinkt bijna als een utopie. Toch is het mogelijk dankzij de zoneverwarming die infrarood techniek kan leveren. Met een krachtige industriële infrarood straler kunt u efficiënte, gerichte, maar vooral ook betaalbare warmte leveren. 

Luchtverwarming van een grote bedrijfshal is in de praktijk veelal niet haalbaar: het is simpelweg inefficiënt en enorm duur om in de winter een grote hal via de lucht te verwarmen. Met infrarood verwarming is dit niet nodig, omdat het werkt met (veilige) elektromagnetische warmtestraling. 

Normale convectieverwarming verliest veel van de geproduceerde hitte in de binnenomgeving. Het systeem warmt immers gebieden die eigenlijk helemaal geen warmte nodig hebben. Met een infrarood straler kunt u deze warmte focussen op een specifieke zone, zonder lucht te verwarmen. 

Hierdoor wordt alle energie zeer efficiënt in bruikbare warmte omgezet, welke ook daadwerkelijk wordt gebruikt. Door een infrarood straler tactisch te installeren kunt u warmte slim uitrichten op plekken waar dit nodig is. Werkzones en productielijnen kunnen zo zeer gericht en gelijkmatig worden verwarmd met minimaal energieverbruik. 

Waarom kiezen voor een infrarood straler? 

Een industriële infrarood straler is een duurzame, krachtige, maar vooral ook financieel aantrekkelijke oplossing voor een probleem waar ondernemers elk jaar weer tegenaan lopen. Want hoe krijg je een enorme bedrijfshal warm genoeg, in een wereld waar energie steeds duurder wordt? 

Voor onze zakelijke klanten is het antwoord elektrische infrarood verwarming. Hierbij zijn de volgende argumenten in de praktijk vaak doorslaggevend: 

  • Kosten: De belangrijkste overweging voor ondernemers om te kiezen voor industriële infrarood verwarming is het financiële aspect. Doordat slechts een deel van de bedrijfshal warm hoeft te worden gemaakt, kunnen verwarmingskosten flink worden verlaagd. 
  • Efficiëntie: Hoewel infrarood warmtestralers wel de nodige energie verbruiken, doen ze dit op een opvallend efficiënte manier. Meer dan 95% van de elektriciteit wordt direct omgezet in warmte, wat de energierekening nog eens verder doet dalen ten opzichte van de alternatieven. 
  • Zoneverwarming: De warmtestraling van een industriële infrarood staler wordt altijd geconcentreerd op een specifiek gebied binnen de bedrijfshal. Hierdoor is het systeem zeer flexibel in gebruik. Door keuzes te maken bij installatie en het uitrichten van de apparaten, kunnen bijvoorbeeld specifieke zones voor werknemers (of specifieke omgevingen in een productieproces) zeer exact worden opgewarmd. 
  • Nauwkeurigheid: Door de zonering van de warmte kan ook in een grote werkhal een prettige warmte worden gerealiseerd. Deze nauwkeurige warmtebeleving is tot op de graad exact af te stellen voor een specifiek gebied. Hierdoor kan het systeem ook goed worden gebruikt voor bijvoorbeeld het sneller laten drogen van producten in productieprocessen. 
  • Binnenklimaat: Standaard luchtverwarming heeft een grote (vaak negatieve) invloed op de vochtbalans in een binnenruimte. Infrarood verwarming zorgt nadrukkelijk niet voor onnodige luchtstromen. Ook wordt de vochtbalans totaal niet beïnvloed door deze vorm van verwarmen. Hierdoor kan het binnenklimaat beter onder controle worden gehouden. 
  • Direct warm: Een zeer prettige eigenschap van infrarood verwarming is het feit dat het vrijwel direct op de juiste temperatuur is. Er hoeft niet eerst minutenlang te worden gewacht op een energieverslindend proces van luchtverwarming. Integendeel: warmtestraling produceert u snel, zeer gericht en altijd direct op de exacte temperatuur die u nodig heeft. 
  • Veiligheid: De infrarood warmtestraling die gebruikt wordt voor deze verwarmingsvorm is volledig veilig bij normaal gebruik. Ook de krachtige industriële stralers zijn veilig voor blootstelling aan de warmte. Bovendien zijn de apparaten niet brandgevaarlijk en behoeven ze geen ingewikkelde leidingen of soortgelijke onzichtbare systemen. 

Installatie en onderhoud 

Ten opzichte van de klassieke vormen van verwarming is het installeren van een industriële warmtestraler met infrarood techniek relatief gemakkelijk. Ook in een ruimte met een relatief hoog dak als een bedrijfshal kan een warmtestraler zonder problemen worden geplaatst. 

Het gekwalificeerde installatieteam van Dutch LED kan de installatie voor u verzorgen, gewoon terwijl uw werknemers verder werken. Wij helpen u bij het uitzoeken van een veilige installatielocatie, het uitrichten en het verwijderen van eventuele obstakels. Hierdoor kan de warmte gelijkmatig worden verdeeld. 

Qua onderhoud zijn de systemen relatief gemakkelijk te gebruiken. Het onderhoudsproces is minimaal en vergt enkel het regelmatig schoonmaken van enkele essentiële onderdelen. Dit houdt de efficiëntie van het systeem hoog, ook in stoffige of vochtige bedrijfshallen. Ook een jaarlijkse professionele controle op de kwaliteit van de onderdelen is aan te raden. 

Duurzame warmte en licht bij Dutch LED 

De keuze voor elektrische infrarood verwarming is zeer geschikt voor een bedrijfshal. Onze klanten zijn erg te spreken over de flexibiliteit en efficiëntie van onze infrarood stralers. Net als onze hoogefficiëntie zakelijke LED verlichting is ook de industriële infrarood verwarming van Dutch LED een duurzame, efficiënte keuze voor uw onderneming. 

Ons team helpt u graag bij het verzorgen van de infrarood verwarming in uw bedrijfshal. Afhankelijk van u wensen en behoeften kunnen we de systemen volledig voor u afstemmen en installeren. Hierdoor kunt u zich als ondernemer blijven focussen op uw gewone dagelijkse werkzaamheden. 

We horen graag wat de wensen zijn rondom het duurzaam, elektrisch verwarmen van uw bedrijfshal. Samen kunnen we overleggen hoe we de infrarood systemen het beste kunnen installeren, zodat u maximale warmtebeleving kunt ontvangen en (naar verwachting) kunt gaan besparen op uw energierekening. Vraag ons daarom vandaag nog vrijblijvend naar de mogelijkheden.