Blog

Loods elektrisch verwarmen met zuinige infrarood heaters 

Infrarood werkplek verwarming

Ondernemers die op zoek zijn naar een zuinige en efficiënte methode om een loods te verwarmen kunnen elektrische infrarood verwarming niet overslaan.

Het hoeft namelijk helemaal niet duur te zijn om een grote werkhal te voorzien van prettige warmte. 

De beste methode om een loods elektrisch te verwarmen is het gebruik van industriële infrarood heaters. Dit type elektrische infrarood verwarming maakt het mogelijk om in specifieke zones in een loods van adequate warmte te voorzien.

Zo kan er comfortabel worden gewerkt in de werkhal. 

Zelfs in een slecht geïsoleerde loods, of een werkruimte waar regelmatig grote deuren open moeten om te laden en lossen, is het mogelijk om infrarood heaters op effectieve wijze in te zetten. Met zoneverwarming is het namelijk helemaal niet erg om in contact te komen met frisse lucht. 

Dit is allemaal mogelijk dankzij de unieke infrarood verwarmingstechniek, welke we in dit artikel zullen bespreken.

Meer informatie over infrarood heaters voor zakelijk gebruik in een loods?

Neem vrijblijvend contact op met een adviseur van Dutch Led voor meer informatie

Loodsverwarming is een uitdaging 

Loodsen kunnen worden gebruikt voor een grote variëteit aan verschillende doeleinden. Hierbij kan bijvoorbeeld worden gedacht aan functies als opslag en productie, maar een loods kan ook worden gebruikt als werkplaats. 

Het komt hierdoor regelmatig voor dat grote hoeveelheden voorraad in en uit een loods moeten worden verplaatst. Denk bijvoorbeeld aan de winteropslag van caravans of boten. Ondernemers die met loodsverwarming hun ruimte op temperatuur willen houden, staan hierdoor in de koude wintermaanden voor een grote uitdaging. 

Krachtige verwarming is nodig om de objecten in de loods goed te houden, ook als deuren regelmatig open en dicht gaan. Hiervoor moeten afhankelijk van het formaat van de loods grote volumes energie worden verbruikt. Wordt er actief gewerkt in de loods, dan is zelfs een constante hogere temperatuur een noodzaak. 

Traditionele verwarming is een energieslurper in grote ruimtes als een loods. Soms is het zelfs fysiek onmogelijk om de binnenlucht in de ruimte boven een bepaalde temperatuur te krijgen. De totale capaciteit die nodig is om een loods warm te houden in de winter is immers groot. 

 

Infrarood verwarming voor een loods 

De enige serieuze oplossing om efficiënt een loods te verwarmen is infrarood verwarmingstechniek. Deze bijzondere techniek verwarmt nadrukkelijk niet de binnenlucht in een loods, maar zal enkel specifieke zones in de grote ruimte van gerichte warmte voorzien. 

Infrarood heaters kunnen ook op industriële schaal direct oppervlakten, objecten en personen van comfortabele warmte voorzien. Deze vorm van warmte is zeer gericht toe te passen, waardoor het werken in een koude loods ook tijdens een frisse winterperiode weer prettig wordt. 

Inmiddels heeft Dutch LED voor een grote variëteit aan zakelijke klanten al succesvol infrarood heaters mogen toepassen. Ontdek wat onze mogelijkheden zijn door direct ons assortiment aan zakelijke infrarood heaters te bekijken. 

 

infrarood verwarming werkplek

Waarom elektrische infrarood verwarming? 

Elektrische infrarood verwarming is een populaire keuze bij ondernemers met een grote loods, werkhal, of bedrijfsruimte. Dat is niet geheel toevallig, maar komt voornamelijk door de unieke eigenschappen die deze verwarmingstechniek weet te bieden. 

Door beperkte zones op te warmen, kunnen grote besparingen worden gerealiseerd op de energierekening. De voordelen van elektrische infrarood heaters in een loods kunnen bieden gaan echter nog een stuk verder: 

  • Efficiëntie: De belangrijkste reden om te kiezen voor infrarood heaters is uiteraard de hoge mate van energie-efficiëntie die uitgaat van deze vorm van verwarming. Omdat een grote loods niet volledig maar slechts gedeeltelijk hoeft te worden opgewarmd, worden kosten voor verwarming sterk gedrukt ten opzichte van ‘traditionele’ vormen van verwarming. 
  • Gericht verwarmen: Een loods verwarmen in zones maakt het mogelijk om alleen die delen van de binnenruimte warm te houden die ook daadwerkelijk worden gebruikt. 
  • Flexibel: De gemakkelijke installatie maakt het mogelijk om infrarood heaters snel van de ene naar de andere plek te verplaatsen. Daarbij kunnen ze ook snel worden uitgericht op een ander gebied van de loods, bijvoorbeeld wanneer een werkplaats in een loods niet statisch maar dynamisch is. Ook is het mogelijk om met zoneverwarming in deze vorm verschillende delen van een loods te voorzien van verschillende temperaturen. 
  • Tocht vormt geen probleem: Een loods is net als een fabriek of bedrijfshal veelal niet voorzien van de beste isolatie. Het is immers een ruimte voor opslag en arbeid. Infrarood verwarming warmt zoals eerder aangegeven niet de binnenlucht in een loods op, maar enkel de specifieke gebieden waar de heater op uitgericht staat. Deze warmte is ook aanwezig wanneer er sprake is van laden en lossen. Het is zelfs mogelijk om een semi-overdekt buitengebied nabij de loods te verwarmen met dit type industriële infrarood heaters. 
  • Binnenklimaat: Wanneer het belangrijk is om een constante vochtbalans aan te houden in de loods, zal infrarood verwarming de juiste keuze zijn. Ook onnodige luchtstromen zijn afwezig bij infrarood heaters, omdat het bij infrarood techniek gaat om directe verwarming (ten opzichte van luchtcirculatie bij een standaard kachel). Er is hierdoor minder stofcirculatie, wat beter is voor de binnenlucht en de objecten die aanwezig zijn in de loods. 
  • Onderhoudsarm: Infrarood heaters hebben vrijwel geen onderhoud nodig, ondanks hun relatief lange levensduur. Periodiek onderhoud of regelmatige inspecties zijn hierdoor niet nodig bij deze vorm van verwarmen. 
  • Duurzaam: Mits er gebruik wordt gemaakt van groene stroom of lokaal opgewekte zonne-energie, zal verwarmen met infrarood heaters ook goed passen in het concept duurzaam ondernemen. Er is immers geen sprake van het consumeren van fossiele brandstoffen om de loods warm te houden in de wintermaanden. 

Zuinige elektrische infrarood heaters van Dutch LED 

Een grote binnenruimte als een loods of werkhal verwarmen is niet langer een kostbaar of technisch ingewikkeld proces dankzij elektrische infrarood heaters. Industriële heaters die gebruik maken van infrarood verwarmingstechniek kunnen immers specifieke zones van een loods direct verwarmen. 

De warmte-ervaring, het comfort, maar ook de veiligheid van dit type elektrische heaters kan van een koude loods al snel een prettige ruimte maken. Zonder het binnenklimaat te beïnvloeden zorgt infrarood verwarming voor de juiste temperatuur in een grote binnenruimte. Opslag of werk wordt zo ook in de koude maanden een stuk makkelijker. 

Interesse in het toepassen van industriële elektrische infrarood heaters in een loods? Vraag ons ervaren team naar meer informatie of neem (geheel vrijblijvend) contact op via het onderstaande contactformulier voor meer informatie over de mogelijkheden:  

Neem contact met ons op