Blog

Elektrische infrarood verwarming voor comfort op kantoor 

Met elektrische infrarood verwarming is het kantoor nooit meer een koude, ongezellige ruimte.

Een comfortabele temperatuur zorgt ervoor dat werknemers het kantoor een prettige werkomgeving vinden. Maar goede verwarming heeft ook een positieve invloed op de productiviteit. 

De twee belangrijkste soorten elektrische infrarood verwarming op kantoor zijn wand- of plafondverwarming en bureauverwarming.

Verwerk infrarood panelen in het systeemplafond voor gelijkmatige warmteverdeling, of plaats infrarood units onder het bureau voor een goed verwarmde werkomgeving. 

Voor elke kantoorvorm is een goede elektrische verwarmingsoplossing te vinden. Van krachtige infrarood heaters voor grote kantoorruimtes, tot verplaatsbare infrarood units voor de flexibele werkplek. Dutch LED helpt ondernemers de juiste keuze voor de juiste situatie te maken. 

Interesse? Vraag één van onze ervaren adviseurs naar de mogelijkheden. Afhankelijk van het type kantoor maken we een gepersonaliseerd plan om de ruimte adequaat te verwarmen. Neem vandaag nog vrijblijvend contact op voor meer informatie: 

Neem contact met ons op

Comfortabele infrarood kantoorverwarming 

Wie productief wil zijn op het kantoor, heeft baat bij een prettige werkomgeving.

Een comfortabele temperatuur is in deze context een belangrijke factor.

Maar welke vorm van verwarming kan zowel comfort leveren, duurzaamheid hoog in het vaandel hebben, maar ook betaalbaar zijn? 

In de zoektocht naar een betrouwbaar alternatief voor de klassieke radiator op fossiele brandstoffen, komt men al snel uit bij elektrisch verwarmen.

Dankzij infrarood verwarmingstechniek wordt met het ‘dure’ en ‘inefficiënte’ imago van elektrische verwarming voorgoed afscheid genomen. 

Infrarood warmtestraling levert namelijk alleen warmte op de plekken waar het er toe doet.

Het verwarmt niet de binnenlucht, maar straalt direct (veilige) warmtestraling af op oppervlakten, objecten en personen. Hierdoor is een werkomgeving direct warm en kan er gemakkelijk in zones worden opgewarmd. 

Efficiëntie, energiebesparing, comfort en flexibiliteit zijn de kernwoorden die infrarood verwarmingstechniek samenvatten.

Afhankelijk van de situatie kunnen verschillende soorten producten een goede uitkomst bieden. 

Soorten infrarood verwarming voor een kantoor 

Voor gebruik in een kantoor worden een aantal verschillende vormen elektrische infrarood verwarming gebruikt ten behoeve van klimaatbeheersing in de werkomgeving: 

 1. Infrarood panelen:

  De meest gebruikte vorm van infrarood verwarming voor kantoren. Installatie is mogelijk aan wand of plafond. Ook is het mogelijk om infrarood panelen in een systeemplafond te verwerken, indien wenselijk in combinatie met LED verlichting. 
 1. Mobiele infrarood verwarming:

  In een dynamische werkomgeving als het kantoor is het prettig om flexibel te kunnen zijn met werkplekken. Met verplaatsbare infrarood verwarming zijn werklocaties naar behoefte gemakkelijk te verwarmen, zonder grote ruimtes volledig te hoeven verwarmen. 
 1. Bureauverwarming:

  Infrarood techniek maakt het mogelijk om onder elk bureau een persoonlijke verwarming te plaatsen. Deze is te monteren aan het bureau zelf, of met standaardvoet te leveren voor een comfortabel warme werkplek. 
 1. Infrarood heaters:

  Grotere kantoorruimtes zijn met industriële infrarood heaters gemakkelijk op temperatuur te krijgen, in de zones waar het er toe doet. Heaters maken het mogelijk om alleen daar te verwarmen waar er wordt gewerkt, wat in de praktijk een zeer grote energiebesparing kan opleveren. 
 1. Infrarood vloerverwarming:

  Het wordt steeds populairder om infrarood vloerverwarming toe te passen in een kantoor. Deze vorm van gelijkmatige, onzichtbare verwarming is populair in woningen, maar kan ook in zakelijke omgevingen worden toegepast. 

Infrarood verwarming in systeemplafond 

Veel kantoren maken gebruik van systeemplafonds, een plafondvorm waar infrarood verwarming zeer geschikt voor is.

Infrarood panelen voor elektrische zoneverwarming kunnen zo op subtiele wijze worden verwerkt in het plafond. 

Het draagsysteem van een systeemplafond biedt bovendien het voordeel dat zowel infrarood panelen als LED verlichting met elkaar gecombineerd kunnen worden.

Hierdoor kunnen verschillende functies in één keer een kantoorruimte efficiënt verduurzamen. 

Interesse in het verwerken van infrarood verwarming in een systeemplafond?

Vraag een adviseur van Dutch LED naar de mogelijkheden. Afhankelijk van het soort systeemplafond en de manier waarop het kantoor is ingericht, kunnen verschillende indelingen worden gebruikt. 

Waarom infrarood verwarming op kantoor? 

Ten opzichte van alternatieve vormen van verwarming kan infrarood verwarmingstechniek enkele belangrijke voordelen bieden voor een kantoor. Het gaat hierbij met name om de volgende overwegingen: 

 • Energiebesparing: Van alle soorten elektrische verwarming is infrarood techniek de meest efficiënte in gebruik. Niet alleen dankzij de lage energieconsumptie per m3, maar ook omdat verwarming aan hoeft te staan voor werklocaties die actief worden gebruikt.  
 • Gerichte verwarming: Alle vormen van infrarood verwarming zijn zoneverwarming. Hierdoor kunnen ook delen van een grote kantoorruimte worden verwarmd, zonder de gehele kantooromgeving warm te houden. Dit helpt bij het besparen van energie. 
 • Snel warm: Anders dan traditionele vormen van kantoorverwarming is infrarood verwarming zeer snel warm. De binnenlucht hoeft immers niet geleidelijk te worden opgewarmd, de warmtestraling zorgt vrijwel direct voor de juiste temperatuur in de kantoorruimte. 
 • Binnenklimaat: Infrarood verwarming is bijzonder als verwarmingstechniek omdat het als één van de weinige duurzame oplossingen niet zorgt voor onnodige luchtstromen in de ruimte. Dit is goed voor het beperken van stofvorming. Ook beïnvloed infrarood techniek de luchtvochtigheid in een kantoor niet, wat de vorming van schimmels helpt te stoppen. 
 • Comfort: Infrarood warmtestraling is een zeer prettige, behaaglijke vorm van verwarmen. Er is geen sprake van onnodige luchtstromen zoals bij luchtverwarming. De warmtestraling zelf is qua gevoel het beste te vergelijken met een zonnestraal. 
 • Productiviteit: Doordat werknemers zijn voorzien van een comfortabele binnentemperatuur en het binnenklimaat gezonder is, zal de concentratie en focus op de werkvloer van het kantoor meetbaar verbeteren. Dit kan positieve effecten hebben op de productiviteit. 
 • Isolatie: Ook in kantoren waar het wat minder goed gesteld is met de isolatie kan infrarood verwarming zonder problemen worden ingezet. Er is vrijwel geen sprake van het weglekken van warmte. Openstaande ramen zijn ook geen probleem voor de efficiëntie. 
 • Onderhoudsarm: Na plaatsing heeft infrarood warmte (in elke vorm) vrijwel geen onderhoud nodig over de gehele levensduur van het product. Er hoeft geen periodieke controle door een specialist te worden uitgevoerd, zoals bij centrale verwarming wel het geval is. 
 • Duurzaamheid: Mits er gebruik wordt gemaakt van hernieuwbare energiebronnen door de stroomleverancier, is de milieu-impact van deze verwarmingsvorm relatief klein. De zeer hoge efficiëntie en de lange levensduur dragen hier sterk aan bij. 

Verduurzaam het kantoor met Dutch LED 

Het duurzame kantoor van de toekomst wordt verlicht met zuinige LED techniek, maar ook verwarmd met hoogefficiënte elektrische infrarood verwarming. Bij Dutch LED is het mogelijk om zowel duurzame kantoorverwarming als duurzame kantoorverlichting bij één partij aan te vragen. 

Interesse? Vraag ons dan (geheel vrijblijvend) naar de mogelijkheden, door contact op te nemen met één van onze ervaren adviseurs: 

Neem contact met ons op