Blog

Professioneel en betaalbaar een grote hal verwarmen werkt zo

Ondernemers met een grote hal hebben elke winterperiode weer een groot dilemma: de zoektocht naar de goedkoopste manier om efficiënt een bedrijfshal te verwarmen. Wie werkt met grote volumes kan immers veel baat hebben bij kleine besparingen op de energierekening. 

Met sterk fluctuerende energieprijzen en de komst van nieuwe technologische mogelijkheden is het soms ingewikkeld om een goede oplossing voor het verwarmen van een grote hal te vinden. 

Uw werknemers en producten hebben behoefte aan een constante, comfortabele temperatuur in de bedrijfshal. Tegelijk wil u als ondernemer niet te veel geld hoeven uitgeven aan dit soort vaste lasten. De oplossing is simpel en elegant, maar wellicht wat onverwacht: verwarmen met infrarood techniek. 

Met de professionele aanpak van ons team aan verwarmingsexperts bent u bij Dutch LED Projects in goede handen. U kunt altijd bij ons terecht voor een full-service verwarmingsupgrade van uw bedrijfshal, ook als het gaat om grote volumes. Vraag ons direct (vrijblijvend) naar de mogelijkheden.

 

Waarom luchtverwarming niet efficiënt is 

Een grote hal verwarmen kost immens veel energie (en geld). Traditionele industriële verwarmingsmethoden zullen voornamelijk de lucht in een ruimte opwarmen, wat in de meeste gevallen een tijdrovende en energieslurpende methode van verwarmen zal zijn.  

Er gaat erg veel warmte verloren door het chronische gebrek aan isolatie in een grote bedrijfshal. Het helpt ook niet erg mee dat grote schuifdeuren van een hal soms urenlang open staan bij sommige bedrijven (bijvoorbeeld vanwege laden en lossen). 

Gelukkig is er een efficiënt alternatief die zijn schouders ophaalt bij dit soort problemen. Een manier van industrieel verwarmen die juist de lucht niet opwarmt, maar enkel de personen en objecten in de directe omgeving. We hebben het natuurlijk over elektrische infrarood verwarming. 

 

Infrarood verwarmingstechniek als logische oplossing

Een bedrijfshal bevat een volume aan binnenlucht die absoluut niet te vergelijken valt met een gewoon huishouden. U kan proberen dit volume stukje bij beetje tegen hoge bedragen warm te krijgen met industriële luchtverwarmers. Maar deze stap kan ook simpelweg worden overgeslagen. 

Wanneer u kleine, afgebakende zones van comfortabele warmte creëert in een grote hal, kunnen uw energiekosten relatief laag blijven. 

Infrarood verwarming is de meest efficiënte techniek om dit soort gelokaliseerde warmte te garanderen. De elektrische verwarmingsmethode kan flexibel worden uitgericht op de delen van de hal waar mensen samenkomen. Vergelijkbaar met zonnewarmte wordt niet de binnenlucht warm gemaakt, maar straalt de prettige warmte juist specifiek af op oppervlakten en personen. 

 

Waarom infrarood verwarming in een grote hal?

 

  • Besparen op energiekosten: Tot maarliefst 80 – 90% minder energie gebruiken om een grote hal te verwarmen is niet ongebruikelijk. Daarbij wordt vrijwel alle geconsumeerde elektriciteit zeer efficiënt direct omgezet in warmte (met minimaal verlies).
  • Verwarm alleen waar nodig: Gebruik infrarood panelen alleen in specifieke zones van een grote hal waar de warmte nodig is. Vermijd het verwarmen van ‘dode zones’ in een bedrijfshal en voorkom dat alle gebruikte energie verloren gaat doordat warme lucht richting plafond verdwijnt.
  • Direct op temperatuur: Geen langdurige opwarmtijd zoals bij alternatieve warmtebronnen, maar binnen enkele seconden is het systeem perfect op de juiste temperatuur. Dit scheelt flink in de noodzaak om een bedrijfshal voor te stoken.
  • Perfecte klimaatbeheersing: Binnenklimaat constant houden werkt beter met infrarood techniek dan gasgestookte alternatieven. Doordat de binnenlucht niet wordt beïnvloed blijft de luchtvochtigheid perfect in balans en ontstaan er geen onnodige luchtstromen in de hal.
  • Multi-inzetbaar: Zeer flexibel in het gebruik, gemakkelijk warmtepanelen uitrichten of ophangen op nieuwe locaties. Ook verplaatsbare units behoren tot de mogelijkheden.
  • Minimaal onderhoud: Anders dan alternatieve warmtebronnen is er praktisch geen onderhoud benodigd voor infrarood verwarming. De systemen kunnen ruim 20 jaar mee.
  • Productiviteit verhogen: Laat werknemers of bezoekers genieten van de comfortabele warmte van infrarood verwarmingspanelen. Dit is goed voor de productiviteit, het welzijn en zal bovendien het ziekteverzuim van uw werknemers meetbaar omlaag helpen.
  • Duurzame verwarmingsmethode: Mits opgewekt middels een duurzame elektriciteitsbron is deze vorm van verwarmen klimaatneutraal. Daarbij wordt minder energie gebruikt en kan de verwarming gemiddeld genomen langer mee. Dit helpt uw duurzame bedrijfsdoelen vooruit. 

 

Zelf energie opwekken om nóg meer te besparen

Een probleem veranderen in een lucratieve oplossing is waar de gemiddelde ondernemer van droomt. Met een elektrische verwarmingsvorm voor uw bedrijfshal kunnen wij u één zo’n lucratieve oplossing voorschotelen: overweeg om zelf de stroom op te wekken die uw bedrijfshal verwarmt. 

Hierdoor slaat u feitelijk twee vliegen in één klap: u maakt van uw bedrijfsterrein een gesloten energiesysteem, maar kan ook vele duizenden euro’s per maand uitsparen op de energierekening van uw onderneming. Het is in sommige situaties zelfs mogelijk om geld terug te verdienen. 

Of u nu kiest voor zonnepanelen op het dak van uw bedrijfshal, of bijvoorbeeld voor een kleine windturbine op uw terrein: er zijn altijd goede manieren om decentraal een mooie vorm van energieopwekking te overwegen. Gebruikt u niet alle stroom voor het verwarmen van de hal, dan kan deze worden opgeslagen in een accu voor later, of worden teruggeleverd aan het stroomnet. 

 

Grote bedrijfshal verwarmen: start met een plan

Wie op grote schaal een bedrijfsgebouw wil verwarmen op een financieel aantrekkelijke manier, moet beginnen bij het opstellen van een gericht plan. Ook moet er een duidelijk beeld komen van het aantal benodigde verwaringsunits, de juiste locaties voor deze units, en de kosten van de nieuwe verwarmingsinstallatie. Het ervaren team van Dutch LED Projects kan u hiermee op weg helpen. 

Twijfelt u over het soort verwarming dat u nodig heeft voor uw bedrijfshal, of wil u meer weten over de soorten infrarood verwarming die mogelijk zijn? Benieuwd wat de beperkingen of kansen zijn voor uw specifieke situatie? We staan graag voor u klaar om meer duidelijkheid te geven. 

Bij Dutch LED Projects hebben we zowel installateurs klaar staan voor uw verwarmingsinstallatie als uw lichtinstallaite. Vele ondernemers met een grote bedrijfshal gingen u al voor. Of het nu gaat om een magazijn of een evenementenhal: we draaien onze hand er niet voor om. Ons installatieteam is flexibel en denkt graag met uw situatie mee. Bovendien kunt u de activiteiten tijdens de installatie gewoon voortzetten. 

Vraag direct (en geheel vrijblijvend) naar de mogelijkheden door vandaag nog contact met één van onze experts op te nemen. Introduceer uw onderneming en de uitdagingen waar u voor staat kort, dan komen we zo spoedig mogelijk bij u terug: