Blog

5 voordelen van slimme LED verlichting voor bedrijven

led slimme verlichting

Vergeet de laatste werknemer wel eens het licht uit te doen op de werkplaats? Of is het kantoor regelmatig nog helemaal donker wanneer u ’s ochtends als eerste aankomt? Maak dan zeker eens kennis met de mogelijkheden van slimme LED verlichting.

Smart LED technieken wordt steeds vaker gekozen door Nederlandse ondernemers om de verlichting op hun bedrijf naar een nieuw niveau te tillen. Niet alleen om extra geld en tijd te besparen, maar bijvoorbeeld ook om de verlichting vanaf een andere locatie te kunnen aansturen.

We leggen in het onderstaande overzicht uit hoe slimme verlichting uw bedrijf kan helpen. Ook vertellen we welke smart technieken populair zijn bij de klanten van Dutch LED Projects. Zo leert u snel hoe andere bedrijven op dit moment al profiteren van deze moderne LED technologie.

Ook interesse in de mogelijkheden van slimme LED verlichting voor uw bedrijf? We bespreken graag de kansen, huidige trends, en vele voordelen voor uw specifieke situatie. Vraag vandaag nog een vrijblijvend gesprek aan met een adviseur, dan nemen we zo snel mogelijk contact op:

1. Energiekosten besparen

De verlichting vervangen voor slimme LED lampen kan direct zorgen voor een significante kostenbesparing op uw energierekening. TL verlichting of spaarlampen verbruiken immers altijd een stuk meer: overstappen op LED armaturen is in alle opzichten simpelweg voordeliger voor uw portemonnee.

De toegevoegde waarde van het ‘slimme’ deel van smart LEDs zit hem voornamelijk in de manier waarop verlichting op het werk wordt gebruikt. Waar ‘standaard’ LEDs al enorm energiezuinig zijn, kan het toevoegen van een extra stukje software nog eens een flink stuk schelen in het totaalverbruik.

2. Makkelijk schalen en integreren

Integreer het slimme lichtnetwerk moeiteloos met ‘Internet of Things’ (IoT) geschikte apparaten, zoals een smartphone of een tablet. Een simpele Android of iOS iPhone app geeft u volledige controle over al uw bedrijfsverlichting. Deze is zowel via WiFi als Bluetooth aanstuurbaar.

Voor het schakelen van het Bluetooth 5.0 netwerk wordt een SIG mesh netwerk gebruikt. Dit netwerk stabiliseert zichzelf doordat elk punt in het netwerk een signaalbron wordt. Dit maakt het opschalen van een netwerk zo simpel als een extra LED module aansluiten op Bluetooth.

Met geavanceerde automatisering en aansturing op afstand kan een smart LED netwerk in uw bedrijfshal of kantoorpand worden aangepast vanuit de palm van uw hand. Ook het voorprogrammeren van tijdsschema’s en het inzetten van sensoren om onnodig lichtverbruik te voorkomen behoort tot de mogelijkheden.

3. Bediening op afstand

Heeft u als manager of baas exclusieve toegang tot de slimme verlichting en weet u dat er vroeg in de ochtend een nachtploeg komt om een klus alvast op te starten? Dan kan u gewoon vanuit bed op uw app het licht vast aanzetten voor de eerste werknemers.

Ook wanneer u op het Spaanse strand in een hangmat ligt, kan de smartphone de bediening op afstand met slechts één druk op de knop regelen. Zolang u maar verbonden bent met het internet kunt u de lichtbediening altijd aanpassen.

Wil u liever optimaal genieten van de welverdiende vakantie, dan kunt u ook collega’s toevoegen aan de software om het lichtmanagement van u over te nemen. Aangezien de applicatie zeer intuïtief en gebruiksvriendelijk is, zal de overdracht hiervan veelal moeiteloos verlopen.

4. Verbeter de veiligheid

Integreer slimme verlichting niet alleen met bewegingssensoren om overdag stroom te besparen, maar ook om bij afwezigheid de veiligheid van het bedrijf te waarborgen. Zijn er personen aanwezig die niet in het pand horen, dan is dit makkelijker op te pikken dankzij lichtsensoren.

In de wereld van IoT kan activatie van smart LED lampen worden verbonden aan alles wat u maar kunt bedenken. Een simpel ‘If This Then That’ (IFTTT) commando kan bijvoorbeeld uw beveiligingscamera’s pas activeren op het moment dat het licht in de omgeving gaat branden.

5. Duurzame doelstellingen behalen

Technologie en duurzaam ondernemen kunnen absoluut hand in hand gaan. Dat kan in de wereld van smart LEDs vele vormen aannemen. Maar er is één constante in de vele toepassingen: er wordt via slimme lichttechnieken met minimaal energieverbruik het maximale uit energiezuinige LED lampen gehaald.

Dat is in elk opzicht winst voor uw doelstellingen rondom duurzaam ondernemen. Overstappen naar zuinige LED lampen laat uw energieverbruik sterk dalen, maar enkele simpele toepassingen op gebied van slimme verlichting doet hier nog eens een flinke schep bovenop. Het is als het ware de kers op de taart om uw concurrentie altijd een stap voor te zijn.

Is het een uitdaging om de duurzame energiedoelen binnen uw bedrijf dit jaar te halen? Dan loont het absoluut de moeite om eens te kijken naar de kansen die slimme LEDs u kunnen bieden. De smart light technieken die we bij Dutch LED Projects toepassen kunnen hier direct een bijdrage aan leveren.

Slimme LED verlichting voor uw bedrijf

Slimme lampen zijn op ontzettend veel manieren toe te passen binnen elk type bedrijf. Bij Dutch LED Projects worden we erg enthousiast van onder meer de volgende slimme verlichtingstechnieken:

· Bluetooth 5.0 SIG mesh netwerk: Alle individuele LEDs staan constant met elkaar in verbinding middels een krachtig Bluetooth mesh netwerk. Het signaal wordt hierbij niet verstuurd vanuit één locatie, maar elke lamp is een Bluetooth versterker die het het signaal razendsnel als een olievlek doorstuurt. Hoe meer lampen, hoe krachtiger het signaal.

· Bewegingsdetectie: Is uw magazijn of kantoor vrijwel leeg maar branden er toch overal lampen? Met bewegingsdetectie springen LED lampen pas aan op het moment dat er beweging gedetecteerd wordt. Het is ook mogelijk om lampen te dimmen bij afwezigheid.

· Daglichtdetectie: Schijnt de zon flink en is de zonwering open, dan is er minder binnenlicht nodig. De intensiteit zal dynamisch meebewegen met de hoeveelheid buitenlicht dat de werkruimte(s) bereikt.

· Tijdsschema’s: Programmeer afhankelijk van de werkuren en de uren voor zonsopgang of zonsondergang hoe lang lampen moeten branden. Geheel naar eigen voorkeuren aan te passen en te verbinden met sensoren op de werkvloer.

· Scene’s: Wanneer tijddschema’s veel moeten worden aangepast op dezelfde manier, kunnen ze middels een scene worden opgeslagen en snel worden geselecteerd.

· EnOcean schakelaars: Dit draadloze protocol kan geheel zonder batterijen werken om verschillende lichtobjecten met elkaar te laten communiceren. De schakelaars functioneren middels kinetische energie, wat de sensoren in uw slimme verlichtingssysteem kunnen oppikken. Een haast futuristisch protocol dat zeer duurzaam en efficiënt is in het verbruik.

Meer leren over de kansen van slimme LED verlichting voor uw bedrijf? Een adviseur van Dutch LED Projects helpt u graag verder om de mogelijkheden voor uw onderneming verder onder de loep te nemen. Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op:Meer lezen over slimme verlichting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *