Blog

Werkplaats verwarmen: dit is de meest effectieve techniek

Ook als de zomer voorbij is moet er vaak worden doorgewerkt in een werkplaats. Op een kosteneffectieve manier een werkplaats verwarmen is voor veel ondernemers een hele puzzel. Gelukkig staat de techniek niet stil en is er een simpele oplossing. 

Door gebruik te maken van efficiënte elektrische infrarood heaters kan een werkplaats per individuele zone worden voorzien van comfortabele warmte. Ook in grote bedrijfshallen en werkomgevingen waar weinig isolatie aanwezig is, kan infrarood techniek een cruciaal verschil maken. 

De gasloze methode van verwarmen geeft ondernemers de mogelijkheid om gericht te verwarmen. De installatie van infrarood heaters is een financieel verantwoordelijke manier om de koude wintermaanden in de werkplaats door te komen, zonder in te hoeven leveren op productiviteit. 

Klinkt het besparen op de energierekening interessant? Het team van Dutch LED heeft veel ervaring op het gebied van infrarood verwarming. Vraag ons vandaag nog vrijblijvend naar de mogelijkheden, dan komen we zo spoedig mogelijk bij u terug.

werkplek inf

 

Werkplaats verwarmen: gas of stroom? 

In het verleden werden werkplaatsen altijd voorzien van een energie slurpende heteluchtverwarming op gas. Dat was heel lang prima, in de tijd dat de gasprijzen nog normale vormen aannamen. Tegenwoordig is het voor veel ondernemers belangrijk om ook toekomstbestendig te kunnen zijn tegen de volatiele energiemarkt. 

Overstappen van gasgestookte verwarming naar energiezuinige elektrische verwarming klinkt als een behoorlijk radicale stap, maar niets is minder waar. Dankzij de komst van zeer efficiënte infrarood verwarmingstechniek kan verwarmen op stroom zich tegenwoordig meten met de traditionele gaswarmers. 

Gezien het feit dat de Nederlandse overheid aanstuurt op een gasloze toekomst, is het bovendien van belang om verder naar de toekomst te kijken. Wil u nu investeren in een duurzaam alternatief tegen relatief lage kosten, of doorgaan met vervuilende gasverwarming in een onzekere energiemarkt? 

De casus voor elektrisch verwarmen in de werkplaats lijkt ons overduidelijk. Duur is het al lang niet meer, zeker wanneer u kennis maakt met de extreem zuinige infrarood verwarmingstechniek. Deze techniek werkt perfect als elektrische verwarming in een grote werkplaats, omdat het moeiteloos in zones kan verwarmen. 

 

Direct opwarmen in zones 

Het grote voordeel van infrarood stralingswarmte ten opzichte van luchtverwarming zit hem in de manier van opwarmen. Binnengebieden opwarmen door geleidelijk warmte lucht inde ruimte te blazen is een zeer inefficiënte en kostbare manier om een werkruimte op temperatuur te krijgen. 

Daar tegenover staan infrarood heaters, welke nadrukkelijk niet de lucht opwarmen maar direct objecten en personen voorzien van (100% veilige) warmtestraling. Vergelijk het met het warme gevoel van een zonnestraal: de lucht blijft koel, terwijl uzelf lekker opwarmt. 

Door een werkplaats slim in te richten met één of meer infrarood heaters worden de cruciale onderdelen comfortabel warm. Waar men juist niet op de werkvloer aanwezig is hoeft niet te worden opgewarmd: deze energie kan gemakkelijk worden uitgespaard. 

Vergelijk dit met de traditionele gasgestookte luchtverwarmers, welke er lang over doen om een slecht geïsoleerde werkplaats te voorzien van voldoende warmte. De gehele ruimte moet flink warm worden gemaakt (en gehouden) om het werken prettig te houden in de koude wintermaanden. Dit kost per m3 flink meer geld dan de gerichte verwarming van infrarood techniek. 

 

Waarom ondernemers kiezen voor infrarood heaters 

De werkplaats is een dynamische omgeving waar hard wordt gewerkt, ook wanneer het buiten koud is. Ook met minimale isolatie is het goed mogelijk om kostenefficiënt een werkplaats te verwarmen. De keuze voor elektrische infrarood heaters wordt door ondernemers gemaakt om een combinatie van verschillende redenen: 

  • Kostenbesparing: Minder energieverbruik dankzij de gerichte verwarming van specifieke gebieden in een werkomgeving (zonder luchtverwarming). Ten opzichte van alternatieven kan de basistemperatuur 2 tot 3 graden Celsius lager gekozen worden voor dezelfde aangename warmte. 
  • Zonering: Richt infrarood heaters gemakkelijk uit in specifieke zones van de werkplaats, alleen voor de gebieden waar daadwerkelijk wordt gewerkt. ‘Dode zones’ waar niemand komt (of waar geen warmte nodig is) behoeven hierdoor ook geen energieverbruik. 
  • Binnenklimaat: Dankzij de stralingswarmte zijn onnodige luchtstromen afwezig in de werkruimte. Hierdoor waait stof niet langer op en blijft de vochtbalans in de ruimte constant. Dit maakt het beheersen van het binnenklimaat een stuk makkelijker. 
  • Productiviteit: Wanneer werknemers beschikken over adequate comfortabele verwarming kunnen ze beter presteren op de werkvloer, zal het ziekteverzuim dalen en zitten uw werknemers beter in hun vel tijdens het werken.  
  • Flexibiliteit: Het uitrichten van heaters kan gemakkelijk worden aangepast naar wens. Ook in werkplaatsen waar veel op verschillende locaties wordt gewerkt kan de elektrische infrarood verwarming snel worden aangepast. Het is slechts een kwestie van stopcontacten vinden. 
  • Duurzaamheid: Gasloos verwarmen is beter voor het milieu, mits er gebruik wordt gemaakt van duurzame energiebronnen. Slimme ondernemers combineren elektrische verwarming met eigen energieopwekking (bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak). 
  • Installatiegemak: Plaats infrarood heaters met ophangsystemen of kies voor verplaatsbare units op de grond. De systemen zijn stijlvol vormgegeven en behoeven enkel toegang tot een betrouwbare stroombron. Ons team helpt u graag bij een vlekkeloze installatie en bij het wegwerken van de benodigde bekabeling. 

 infrarood verwarming werkplek

Kostenefficiënt een werkplaats verwarmen 

Op een financieel aantrekkelijke manier een werkplaats verwarmen, werknemers voorzien van comfortabele warmte in de koude maanden én goed bezig zijn voor het milieu. Het plaatsen van elektrische infrarood heaters lijkt de ultieme combinatie voor zowel grote als kleine ondernemers. 

Wie graag het hele jaar door intensief wil doorwerken in een bedrijfshal, garage, of werkplaats van allerlei formaten kiest voor infrarood. Tegenwoordig kunnen ook ondernemers op grote schaal uit de voeten met een elektrisch alternatief voor het verwarmen van de binnen omgeving. 

De techniek heeft zeker niet stilgestaan: infrarood verwarming is extreem zuinig, zonder in te leveren op comfort. Bovendien voorkomt u hiermee delen van de werkomgeving te verwarmen die deze warmte helemaal niet nodig hebben. Dat noemen we efficiënt omgaan met kostbare energie. 

Bij Dutch LED staat een team van experts te trappelen om voor u aan de slag te gaan. Naast het verduurzamen van werkplaatsverlichting hebben we ook veel kennis in huis rondom het verwarmen van bedrijfsomgevingen. Met onze elektrische infrarood heaters kan uw onderneming er deze winter weer flink tegenaan. 

Vraag vandaag nog (vrijblijvend) naar de mogelijkheden voor werkplaatsverwarming, dan komen we zo spoedig mogelijk bij u terug met een persoonlijk antwoord.