Blog

Slimme lichtregeling

slimme lichtregeling

Ledverlichting is erg zuinig en geeft enorm veel licht. Veel bedrijven hebben aan het begin even de kat uit de boom gekeken. Maar we kunnen met volle overtuiging zeggen dat ledverlichting de wereld heeft veranderd. Led is namelijk ontzettend stabiel, het uitvalpercentage is erg laag en het lichtverval is nihil.

Met ledverlichting is het daarnaast zeer goed mogelijk om slimme lichtregeling toe te passen. Daarmee kan nogeens gemiddeld 50% worden bespaard.

Bewegingsdetectie

Wanneer we spreken over slimme lichtregeling dan hebben we het al snel over bewegingsdetectie. Dit kan in met name magazijnen maar ook in werkplaatsen een goede oplossing zijn.

De verlichting heeft een basisniveau van 10%. Die 10% blijft altijd en zorgt ervoor dat het niet lijkt alsof de ruimte helemaal verlaten is. Wanneer detectie wordt gedetecteerd schakelt de verlichting op naaar 100%. Wanneer 10 minuten geen detectie meer wordt gedetecteerd schakelt de verlichting terug naar 10%.

Daglichtdetectie

In sommige ruimtes is veel daglicht aanwezig. Met name bij nieuwe gebouwen wordt nagedacht over voldoende daglicht, bijvoorbeeld door daglichtkoepels. Dat is natuurlijk ontzettend slim.

Maar dan nog is er kunstmatige verlichting nodig. Voor wanneer het erg bewolkt is, of wanneer het buiten al donker is. In sommige gevallen wordt de verlichting handmatig geschakeld. Maar vaak wordt dan vergeten om de verlichting weer uit te zetten wanneer dat moet.

Een goede oplossing zou een systeem zijn die de verlichting laat meeschakelen aan de hand van een sensor die de lichtintensiteit meet.

Verlichting aansturen met uw smartphone

Slimme verlichting moet uiteraard helemaal automatisch kunnen draaien. Zo hebt u er geen omkijken naar. Maar het kan voorkomen dat u een bepaalde instelling wilt wijzigen, of het systeem tijdelijk wil overrulen. Dat kan met de Android en Iphone app. Hierin kunnen diverse werknemers rechten krijgen om aanpassingen te doen. Uiteraard kunt u ons hiervoor ook inschakelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *