Blog

Is dit de beste LED verlichting voor elke grote werkplaats?

Werkplaatsverlichting kopen, ga er maar aan staan als ondernemer. Wat is nu de beste verlichting voor een werkplaats? Natuurlijk is het logisch om te kiezen voor zuinige, moderne LED lampen. Maar ook binnen deze categorie verlichting zijn vele varianten te bedenken. Toch springt er één keuze bovenuit. 

De beste LED verlichting voor een werkplaats is LED lijnverlichting. Deze energiezuinige vorm van werkplaatsverlichting voorziet in een hoge lichtkwaliteit op energiezuinige wijze. LED lijnverlichting biedt een goed, kosteneffectief alternatief voor de eveneens populaire LED TL verlichting. 

De ervaren lichtexperts bij DutchLEDProjects hebben al bij veel klanten deze efficiënte vorm van werkverlichting mogen installeren. Ondernemers ervaren lijnverlichting als de perfecte oplossing voor hun werkplaats. Soms met onverwachte positieve effecten, zoals minder ziekteverzuim. 

Wil u meer weten over de mogelijkheden die LED lijnverlichting voor uw werkplaats kan bieden? Ons professionele team staat u met veel plezier (100% vrijblijvend) te woord. Ook kunnen we u een gratis lichtscan aanbieden om meer inzicht te krijgen in uw specifieke behoeften. We horen graag van u: 

De beste LED verlichting kopen voor een werkplaats 

Verlichting is van groot belang op een werkplaats, omdat het voor een groot deel zal bepalen hoe goed het personeel het werk zal kunnen verrichten. Vooral werkplaatsen waar precisiewerk wordt uitgevoerd hebben baat bij hoge kwaliteit verlichting. 

LED techniek is qua lichtkwaliteit in vrijwel alle gevallen de juiste keuze. Niet alleen is het financieel aantrekkelijk door de hoge efficiëntie van de verlichting, maar ook is de terugverdientijd van dit type verlichting zeer laag. 

Al binnen 1 tot 2 jaar kan de volledige investering in de nieuwe verlichting zijn terugverdiend, afhankelijk van het type verlichting dat er momenteel wordt gebruikt. De meeste ondernemers die overstappen op LED lijnverlichting besparen tot wel 80% per maand op hun kosten voor verlichting. 

Waarom ondernemers kiezen voor LED lijnverlichting 

Onze zakelijke klanten kiezen over het algemeen met volle tevredenheid voor LED lijnverlichting in hun werkplaats. De ervaring leert dat verbetering in de lichtkwaliteit al snel kan zorgen voor enkele directe, maar ook indirecte voordelen voor de werkplaats: 

  • Betere lichtkwaliteit: Anders dan bij standaard TL-verlichting heeft u geen last van lichtflikkeringen, verblinding of eventuele geluidsproductie van het licht. Bovendien kan de lichtkleur en helderheid volledig worden aangepast naar de behoeften van het werk. 
  • Zeer energiezuinig: Overstappen naar zuinige LED techniek helpt de stroomrekening direct meetbaar te verlagen, waardoor de terugverdientijd van uw investering kort is (1-2 jaar). 
  • Flexibel in gebruik: Door de gemakkelijke installatie kan lijnverlichting snel naar andere locaties worden verplaatst indien nodig. Ook het toevoegen van slimme sensoren zoals LED dimmers, bewegingssensoren en een eventuele daglichtdetectie of timer is goed mogelijk. 
  • Minder uitval: LED lijnverlichting is perfect voor gebruik in werkplaatsen en kan tot 100.000 branduren perfect blijven presteren. De verlichting werkt het beste tussen de -30 en 60 graden Celsius, dus het is langdurig bestand tegen vele soorten binnenklimaten. 
  • Helpt productiviteit: Opvallend is het positieve effect op de motivatie en humeur van werknemers op goede binnenverlichting. Een goed uitgelichte werkplaats zorgt voor minder ziekteverzuim en een hogere productiviteit op de werkvloer. Ook is de kans op ongelukken kleiner, waardoor de werkplaats veiliger wordt. 
  • Goede garantie: Op vrijwel alle vormen van LED lijnverlichting voor de werkplaats ontvangt u bij Dutch LED Projects maarliefst 10 jaar garantie. Wij staan garant voor onze producten en geven onze klanten graag deze zekerheid mee. 

Eisen en richtlijnen 

Voor ondernemers is het belangrijk om rekening te houden met door de overheid opgestelde richtlijnen rondom goede verlichting voor de werkplaats. Het is afhankelijk van het type werkplaats en de producten waarmee u werkt, welke eisen er uiteindelijk gesteld zullen worden. 

Werkt u bijvoorbeeld met chemische stoffen, hoge temperaturen, of verwerkt u voedsel in de werkplaats? Dan zullen de regels strenger zijn. Maar dit hoeft niet het geval te zijn. Heeft u bijvoorbeeld een onderhoudsplaats voor fietsen, dan zal zullen de richtlijnen soepeler zijn. 

Een richtlijn waar alle ondernemers mee te maken hebben is de Europese NEN norm verlichtingseisen op werkplekken. Zo stelt de richtlijn NEN-EN 12464-1 specifieke eisen aan de lux-waarden voor de LED lampen in verschillende typen werkomgevingen. Het doel van de richtlijn is om werknemers beter te laten presteren op de werkplek en om onnodig ziekteverzuim tegen te gaan. 

LED werkplaatsverlichting installeren 

Één van de belangrijke redenen waarom onze zakelijke klanten graag kiezen voor LED lijnverlichting voor hun werkplaats is de methode van installatie. De grote kracht van deze lijnmodules is het gemak van installatie in een magazijn, werkruimte, of soortgelijke grote werkhal. 

De installatie van nieuwe LED lijnverlichting is een proces dat u volledig aan ons installatieteam kunt toevertrouwen. Terwijl uw personeel gewoon door werkt in de werkplaats, zullen wij ervoor zorgen dat uw nieuwe lampen binnen no-time op professionele wijze worden bevestigd. 

Het lichtteam werkt volgens het lichtplan dat we samen hebben opgesteld. Afhankelijk van de behoeften van uw werkomgeving kunnen we met slimme software de ideale lichtopstelling voor u uitwerken. We kunnen indien wenselijk ook enkele LED lampen als proef bij u komen installeren. Hierdoor weet u vooraf precies waar u aan toe bent. 

De beste werkplaatsverlichting selecteren 

Als ondernemer is het kopen van nieuwe werkplaatsverlichting vaak een behoorlijke investering. Daarom wil u graag direct de beste verlichting selecteren tegen de meest aantrekkelijke kosten. Gezien de ervaringen van onze klanten en de kennis die we over de jaren hebben opgedaan, is in de meeste gevallen LED lijnverlichting duidelijk de juiste keuze voor een werkplaats. 

Dankzij de enorme energiebesparing die LED techniek kan bewerkstelligen is een investering vaak snel terugverdiend, in veel gevallen binnen twee jaar. LED lijnverlichting kan rustig ruim een decennia mee met significant lagere lichtuitval, waardoor uw besparingen na verloop van tijd verder oplopen. 

Heeft u interesse in het gebruik van moderne LED modules in uw werkplaats? Vraag het team van Dutch LED Projects gerust naar de mogelijkheden, of informeer naar onze eerdere projecten. 

We horen graag wat uw wensen en eventuele uitdagingen zijn rondom het kiezen van de beste werkplaatsverlichting voor uw bedrijf. Vervolgens zorgen wij dat we zo snel mogelijk bij u terug komen met een persoonlijk antwoord. Neem dus vandaag nog vrijblijvend contact met ons op: