Blog

Betaalbare warmte voor de garage dankzij infrarood verwarming

garage verwarmen

Het goedkoop en duurzaam verwarmen van een garage kan betaalbaar én comfortabel worden gemaakt dankzij het toepassen van elektrische infrarood verwarming. De verwarmingsmethode is opvallend efficiënt en kan ook in slecht geïsoleerde garages de perfecte oplossing zijn. 

De belangrijkste reden waarom juist infrarood verwarmingstechniek uitermate geschikt kan zijn voor een garage zit hem in de manier van opwarmen. Anders dan traditionele gasverwarming of standaard elektrische verwarming wordt niet de binnenlucht opgewarmd, maar enkel de aanwezige objecten en personen. 

Bij Dutch LED Projects hebben we naast uitgebreide ervaring op gebied van duurzame LED verlichting voor de industrie ook veel kennis in huis rondom infrarood verwarmingstechniek. Heeft u één of meerdere garages waarvoor u efficiënte, goedkope verwarming nodig heeft? Dan helpt ons ervaren team u graag verder, vraag vandaag nog vrijblijvend naar de mogelijkheden: 

Neem contact met ons op

Veel soorten garages hebben baat bij infrarood verwarming 

Garages komen in allerlei soorten en maten: het is niet altijd een eenzame auto in een aparte ruimte van het huis. Er bestaan ook vele soorten bedrijfsmatige garages waar infrarood verwarming uitermate geschikt kan zijn. Denk maar eens aan ondergrondse parkeergarages in een apartementencomplex, of aan grote bedrijfsmatige parkeerverdiepingen of parkeertorens. 

Ook op locaties voor tijdelijke stalling in de winter (bijvoorbeeld winterstalling voor boten, campers, of caravans) kan een veelzijdige en flexibele verwarmingstechniek als elektrische infrarood verwarming het verschil maken. 

Ook uw garageruimte kan veel baat hebben bij de efficiënte en relatief goedkope verwarmingsvorm. Bent u de beheerder, manager of eigenaar van één van de volgende soorten garages, dan kan infrarood verwarming een meerbare besparing opleveren in uw verwarmingskosten: 

 • Particuliere garage aan huis (zowel geïntegreerd als vrijstaand) 
 • Parkeergarage (bv. parkeerverdieping of een parkeertoren) 
 • Ondergrondse garage 
 • Prefab garage of garagebox 
 • Carport (overkapte garage) 
 • Fietsgarage (rijwielstalling) 
 • Motorgarage of scootergarage 
 • Camperstalling of caravanstalling 
 • Bootstalling of jachtstalling 
 • Opslagruimten en opslagcontainers 
 • Grote schuur of pakhuis 
 • Grote loods of werkgarage 

Infrarood stralingswarmte is enorm efficiënt 

Laten we eerlijk zijn, de meeste garagevormen staan niet bepaald bekend als bijzonder comfortabele of warme plekken. Toch kan simpele infraroodtechniek een efficiënte verwarmingsvorm leveren. Deze kan absoluut een positief effect hebben op het comfort in dit soort ruimtes. 

Dat komt voornamelijk door de manier waarop infraroodverwarming zich onderscheid van ‘standaard’ verwarming. Anders dan reguliere elektrische verwarmingsvormen zal een infrarood paneel nooit de omgevingslucht opwarmen, maar warmte alleen direct afgeven aan de oppervlakten, objecten en personen in de garage. 

Het grote voordeel hiervan is het feit dat infraroodverwarming volledig immuun is voor tocht. Ook permanente openingen naar de buitenlucht in een parkeergarage hebben geen effect op de effectiviteit van deze verwarmingsvorm. 

Zie infraroodstraling als een (100% veilige) zonnestraal in de binnenruimte. De zone waar een infrarood verwarmingsbron op uitgericht staat wordt gericht voorzien van een comfortabele en prettige warme gloed, uitsluitend geabsorbeerd door oppervlakten, objecten en personen. De omgevingslucht wordt enkel indirect opgewarmd, wat een grote energiebesparing op kan leveren. 

Voordelen van infrarood verwarming in een garage

 • Financieel aantrekkelijk: Bespaar flink ten opzichte van alternatieve verwarmingsvormen dankzij de enorm hoge efficiëntie van infrarood verwarmingsbronnen. Direct na installatie een meetbaar verschil in de kosten voor het verwarmen van uw garage of opslagruimte. 
 • Opwarmen wat er toe doet: Alleen de objecten, niet de binnenlucht wordt opgewarmd met de 100% veilige infrarood warmtestraling. Hierdoor is het op te warmen volume significant kleiner, wat het algehele kostenplaatje flink laag kan houden. 
 • Immuun voor tocht: Door de gerichte objectverwarming en het overslaan van de binnenlucht zal een openstaande garagedeur geen effect hebben op deze verwarmingsvorm. Ook permanent open garages als parkeerverdiepingen of carports kunnen infrarood techniek toepassen, zelfs in de semi-buitenlucht. 
 • Flexibel inzetbaar: Deze vorm van elektrische verwarming behoeft enkel toegang tot een stopcontact en kan naar wens worden uitgericht op verschillende manieren. Ook na het afronden van de installatie blijft het opnieuw uitrichten en herplaatsen van units mogelijk. 
 • Warmteregulering in zones: U kan zelf bepalen in welke gebieden van de garage warmtevoorziening een prioriteit heeft. Ook in zeer grote open ruimtes kunnen losse gebieden worden aangewezen om te verwarmen. Dit kan de efficiëntie en kostenbesparing van de verwarmingsvorm helpen vergroten. 
 • Duurzaam imago: Gasloos verwarmen van een garage met duurzaam of lokaal opgewekte stroom (denk aan eigen zonnepanelen) is een zeer milieuvriendelijk alternatief ten opzichte van de energieslurpende verwarmingsvormen op gas die voorheen de norm waren. 
 • Laag onderhoud: De verwarmingsvorm is anders dan gasgestookte verwarming zeer onderhoudsarm. Na installatie kan het systeem bij normaal gebruik vaak vele decennia mee zonder ook maar één keer onderhoud te behoeven. 

Wij helpen u met een snelle installatie 

Met de hulp van een ervaren en professionele partij kan uw garage, stalling of opslagruimte comfortabel warm de winter door. Een correcte installatie van infrarood verwarmings wordt snel en moeiteloos uitgevoerd door het installatieteam van Dutch LED Projects. 

Afhankelijk van uw wensen wordt samen met één van onze adviseurs bepaald hoe het systeem er bij u uit komt te zien. Voor elk project maken we vooraf een plan en plannen één of meerdere dagen in voor installatie van het verwarmingssysteem. 

De installatie zelf is relatief pijnloos, maar vergt in veel gevallen wel de expertise om het optimale uit uw verwarmingssysteem te halen. Vaak worden naast infrarood verwarmingsbronnen ook thermostaten in zones aangelegd. 

Met de ervaring en kennis van ons team zorgen we ervoor dat de plaatsing en installatie correct verloopt en alle zorgen voor u uit handen worden genomen, zowel voor kleine als grote bedrijfsmatige projecten. Uiteraard bent u altijd welkom voor vragen en advies na de installatie. 

Een garage verwarmen middels infrarood techniek 

De kansen die een moderne elektrische verwarmingsmethode als infrarood verwarming kan bieden voor garages geeft eigenaren, managers en beheerders van vele soorten opslagruimtes de vrijheid die nodig is om het hele jaar door te blijven functioneren. 

Voor u het weet staan de koude maanden voor de deur: beschikken over een hoge kwaliteit verwarmingssysteem dat vele jaren mee kan zal in zo’n situatie een groot verschil maken. 

Garandeer dat de voertuigen en spullen in uw garage geen last zullen hebben van de winterkou. Maar geef ook mensen die gebruik maken van de garageruimte meer vrijheid. Bezoekers van de garage hebben zo een eerlijke kans om op een comfortabele manier gebruik te maken van de opslagruimtes in de winter.