Vaessen Schoemaker

KlantVaessen Schoemaker
ProvincieOverijssel
PlaatsDeventer
Type verlichtingLED lijnverlichting, LED panelen
 

Vaessen Schoemaker te Deventer is opgericht in 1946 en is specialist in functionele oplossingen voor vegetarische producten en voor vlees-, kip-, vis- en bakkerijproducten.

Vaessen Schoemaker heeft Dutch LED Projects gevraagd om de oude energie slurpende verlichting te vervangen door energiezuinige LED verlichting. Het voornaamste doel was een energiebesparing creëren en een toename in de lichtopbrengst en kwaliteit.

In december 2018 hebben wij nagenoeg alle kantoor- en werkplaatsverlichting mogen vervangen door onze premium lijn LED verlichting.

Het kantoor was voorzien van oude hoog frequent TL armaturen in het systeemplafond. Deze spiegel armaturen waren ook geplaatst in de test ruimte waardoor er een probleem ontstond met de stofontwikkeling (HACCP certificering). Deze oude spiegel kappen hielden veel stof vast waardoor ze met enige regelmaat schoon gemaakt dienden te worden. Door het terug plaatsten van strakke LED panelen met UGR raster is dit probleem verholpen.

Daarnaast is er gekozen voor een heldere kleur 4000K en 6000K zodat men een beter weergave van de details heeft. Dit is essentieel voor het testen van de producten.

Op kantoor is gekozen voor een flikker vrije LED driver in combinatie met een 4000K neutraal / helder witte lichtkleur. Het is hierdoor een rustigere werkplek geworden die gemiddeld ook nog eens 55% aan energie bespaart.

De vergaderruimtes zijn voorzien van eenzelfde LED paneel echter in een warmere 3000K kleurcode met een dimbare flikker vrije LED driver.

De entree van het pand van Vaessen Schoemaker heeft een plafond hoogte van ca. 6 meter. Hierdoor was het niet mogelijk om een diffuus module te plaatsen maar is gekozen voor een premium LED downlight module met een lichtbundel van 40 graden. Hierdoor konden de bestaande constructiegaten worden hergebruikt en is er voldoende verlichting op de grond behaalt. Dezelfde armaturen zijn geplaatst in de gangen die veelal een lager plafond hadden(ca. 2.5 meter). Door deze lagere montage hoogte is het essentieel om rekening te houden met de UGR verblindingsfactor. Wij hebben deze premium downlight modules daarom voorzien van een UGR anti verblindingsring & een lens van 90 graden zodat de gangen voldoende breed zijn verlicht.

Alle oude vluchtweg nood verlichtingsarmaturen zijn in zijn geheel vervangen door de LED vluchtweg modules van Fischer(3 Watt verbruik). Hierdoor voldoet de klant weer aan zijn nood vluchtweg vereisten & is de nood vluchtweg route goed zichtbaar voor het personeel.

In de productie ruimtes zijn verschillende oplossingen toegepast.
Zo zijn er in koelcellen en productie ruimte waar een splintervrije HACCP normering werd vereist, onze premium lijn LED IP65 water- en stofdichte tri proof modules toegepast. Deze locaties hadden een vrij lage montage hoogte waardoor deze LED tri proof modules goed tot zijn recht kwamen. Verder zijn de oude TL-5 armaturen omgebouwd zodat deze geschikt waren om een premium LED TL-5 buis te plaatsen. De oude TL armaturen & de oude bekabeling was nog in zeer goede conditie waardoor het niet nodig was om deze in zijn geheel te vervangen.

In de opslag ruimte was een probleem met de montage hoogte van de oude TL lichtlijnen. De spanten en overige staalconstructie zat ongunstig voor het lichtplan. DLP heeft hier een compleet nieuwe LED modulaire lichtlijn geplaatst tussen de kanalen van het sandwich paneel. Hierdoor is de optimale montage hoogte gebruikt waardoor men niet meer met de heftruck deze kan raken. Dit heeft geleid tot een prachtig strak nieuwe LED oplossing die een toename in de lichtopbrengst heeft geleid van minimaal 60%.

De gehele investering heeft onze klant kunnen opvoeren voor de Energie-Investeringsaftrek.

Related projects