Blog

LED gevelverlichting zet bedrijfspanden in de spotlight 

Maak een onvergetelijke eerste indruk bij nieuwe klanten, ook in de nachtelijke uren. Met LED gevelverlichting is een bedrijfspand buiten ook goed zichtbaar in het donker. De sfeerverlichting voor bedrijven is bovendien goed voor de merkbekendheid van de onderneming. 

Door gebruik te maken van duurzame LED gevelverlichting wordt de uitstraling rondom het bedrijfspand verbeterd. Gevelverlichting rondom een bedrijfspand functioneert ook als een vorm van lichtreclame in de directe omgeving. Een bedrijf moet immers dag en nacht goed zichtbaar blijven voor mogelijke klanten. 

De gebouwverlichting voor bedrijven is tegenwoordig beschikbaar in vele verschillende soorten. Van simpele LED spots op het logo van het bedrijfspand, tot heuse projecties op de gevel van een kantoor of bedrijfshal. Ook kan de gevel breed worden geaccentueerd met LED floodlights. Gevelarmaturen worden verkocht in alle soorten en maten, geheel naar wens van de ondernemer. 

Vraag vandaag nog naar de mogelijkheden bij één van onze professionele adviseurs. Het team van Dutch LED heeft veel ervaring met zakelijke verlichting. Wij nodigen ondernemers (vrijblijvend) uit om contact met ons op te nemen voor een kennismakingsgesprek: 

Neem contact met ons op

LED gevelverlichting voor een bedrijfspand 

Ondernemers in het bezit van een bedrijfspand kunnen deze in de late uren niet in het donker laten staan. Zeker in de winter, wanneer werknemers voor zonsopgang en na zonsondergang nog actief zijn, is het belangrijk om betrouwbare buitenverlichting te plaatsen rondom het bedrijfspand. 

Door gebruik te maken van LED techniek is het mogelijk om op een relatief zuinige wijze te zorgen voor een sfeervolle uitstraling van een onderneming en de panden die op het terrein van de onderneming aanwezig zijn. 

Bedrijfspanden met gevelverlichting (of accentverlichting van bijvoorbeeld logo’s) versterken hun aanwezigheid in de directe omgeving. Het uitlichten van een bedrijfsgebouw heeft namelijk een aantal belangrijke voordelen. Professionele LED gevelverlichting vervult namelijk een aantal praktische functies voor een bedrijf, welke we hieronder kort benoemen. 

Ontdek de voordelen van gevelverlichting 

Hoge kwaliteit gevelverlichting kan een aantal nuttige functies vervullen voor het bedrijf. Hiervan zijn de volgende functies in de praktijk het belangrijkste: 

 • Zichtbaarheid: Het bedrijfspand is beter zichtbaar in het donker. In plaats van een ‘donker gat’ waar het bedrijfspand staat, zal er nu een duidelijk zichtbaar pand aanwezig zijn, welke op elegante wijze de onderneming toont aan de directe omgeving. 
 • Vindbaarheid: Voorbijgangers, verkeer, maar voornamelijk ook bezoekers van het pand zullen het makkelijker vinden om te weten waar het bedrijf zich bevindt. De gevelverlichting zorgt als het ware voor een herkenningspunt in het donker. 
 • Uitstraling: Creëer een sfeervolle ambiance en moedig klanten aan om langer te verblijven in en rondom het bedrijfspand. Accentueer de architectuur van het pand op een manier die niet storend is. 
 • Flexibiliteit: Pas gevelverlichting aan voor verschillende gelegenheden. Toon dat de onderneming een feestdag viert met specifieke lichtkleuren. Richt de verlichting uit naar wens en pas dit aan wanneer hier behoefte aan is. 
 • Veiligheid: De donkere omgeving wordt nu een sfeervol verlichte bedrijfsomgeving, wat een bijdrage kan leveren aan de veiligheid van de directe omgeving. Beveiligingscamera’s zullen ook gevelverlichting oppikken om eventuele onwenselijke activiteit in de nachtelijke uren te kunnen registreren. Ook het risico op eventuele ongelukken kan worden verminderd. 
 • Toegangsbegeleiding: Gevelverlichting heeft ook een functie op gebied van navigatie en toegang. Markeer duidelijk waar de ingang en uitgang van een bedrijfspand is middels strategische positionering van lichtbronnen. Hierdoor voelen bezoekers (en klanten) zich welkom en weten ze direct waar ze naartoe moeten.  

Soorten LED gevelverlichting 

Uiteraard is de term ‘LED gevelverlichting’ slechts een verzamelnaam voor een bredere groep lichtproducten die kan worden ingezet om gevels of soortgelijke objecten van adequate verlichting te voorzien. 

In de productcategorie LED gevelverlichting worden onder meer de volgende soorten LED verlichting regelmatig gebruikt om de façades van bedrijfspanden te voorzien van de nodige sfeerverlichting: 

 • LED floodlights: Deze vorm van LED verlichting wordt soms ook wel onder de noemer ‘LED breedstralers’ verkocht. Het gaat in deze vorm altijd om een brede lichtbundel van hoge kracht. Perfect voor het uitlichten van grote oppervlakten als gevels. Kan naast gevels ook het terrein van het bedrijf goed uitlichten.   
 • LED spotlights: Produceer gerichte lichtbundels die schijnen op een specifieke zone van het bedrijfspand. Richt LED spotlights uit op logo’s, of om een ingang of bijzondere architectuur te accentueren. De lichtintensiteit is relatief hoog en het lichteffect is met deze gerichte lampen extra dramatisch. 
 • LED lineaire verlichting: Accentueer contouren en vormen en maak unieke lichtpatronen aan de buitenzijde van het bedrijfspand. Deze vorm van LED verlichting naast accentverlichting en contourverlichting ook dienen als sfeervolle bewegwijzering. 
 • LED wallwashers: Creëer een uniforme vorm van zachte verlichting die egaal over een groot oppervlak wordt verdeeld. Perfect voor gevels en muren zonder harde schaduwen.  
 • Wandlampen: Kleinere vormen van gevelverlichting die ook van toepassing kunnen zijn op bedrijfspanden, is het gebruik van simpele LED wandlampen aan de buitenzijde van het pand. Veelal toegepast naast deuren, zoals de buitenlamp bij een woning. 

Van lichtplan naar installatie 

Middels een adequaat lichtplan kan de installatie van gevelverlichting voor een bedrijfspand snel en doelmatig worden uitgevoerd. Met zorgvuldige planning kunnen de lichtprofessionals van Dutch LED helpen bij het vormgeven van de ideale sfeerverlichting voor elk bedrijfspand. 

Dankzij onze jarenlange ervaringen met een breed scala aan klanten begrijpen wij als geen ander dat goede gevelverlichting maatwerk is. Samen bespreken we de beste opties om het beste van het bedrijfspand naar voren te brengen. 

Vervolgens zorgen wij dat gelicenseerde installateurs de LED gevelverlichting komen installeren op locatie. Het is uiteraard mogelijk om eerst een proef op kleine schaal uit te voeren. Tijdens plaatsing van de buitenverlichting kunnen de werkzaamheden van de onderneming gewoon doorgaan. 

Ook onderhoud over de gehele levensduur kan via Dutch LED worden verzorgd. Wij bieden ruime garanties op al onze producten, welke we indien nodig direct uit eigen voorraad kunnen leveren. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden. 

Professionele gevelverlichting van Dutch LED 

Wie een bedrijfspand in de spotlight wil zetten op professionele wijze, is bij de lichtexperts van Dutch LED aan het goede adres. Op ons kantoor te Zwaag (in Noord-Holland) werken wij al jaren samen met ondernemers uit het hele land om unieke lichtprojecten te realiseren. 

Gevelverlichting is één van de mogelijkheden voor ondernemers om zich te onderscheiden van de concurrentie. De uitstraling van een bedrijfspand kan dramatisch verbeteren met de installatie van goede gevelverlichting. Hierdoor weten klanten de onderneming beter te vinden, ook in het donker. 

Interesse in het plaatsen van hoge kwaliteit gevelverlichting? Samen maken we een persoonlijk lichtplan om het project in goede banen te kunnen leiden. Vraag ons gerust (geheel vrijblijvend) naar de mogelijkheden, dan nemen wij zo spoedig mogelijk persoonlijk contact op: