Lichtsimulatie van uw sportveld

Ons ontwerpteam berekent met behulp van lichtsoftware de ideale situatie. Zo bent u zeker van de juiste verlichting op de juiste plek.

Ondersteuning bij uw subsidieaanvraag.

Óók uw sportvereniging komt waarschijnlijk in aanmerking voor een subsidie wanneer u investeert in led sportveldverlichting. Wij helpen u hier graag bij.Verlichting voor voetbalvelden

Een voetbalveld is gemiddeld 60 meter breed. Het is daarom lastig om het veld gelijkmatig te verlichten. We gebruiken hiervoor verschillende lampen met verschillende lichtbundels.

KlasseLichtsterkteMaximale verblinding (UGR)Gelijkmatigheid
Trainingsveld75500.6
Inhaalwedstrijden120500.6
Clubcompetitie200500.6
Topsport500500.6Verlichting voor tennisbanen

Een tennisbaan is aanzienlijk kleiner dan bijvoorbeeld een voetbalveld. Het verlichten van een tennisbaan vereist een totaal andere aanpak. Lichtbundels moeten bijvoorbeeld veel breder zijn omdat er minder lampen worden gebruikt. Tennisverenigingen hebben daarnaast vaak te maken met omwonenden, goede verlichting verblindt hen niet.

KlasseLichtsterkteMaximale verblinding (UGR)Gelijkmatigheid
Training75500.6
Clubcompetitie120500.6
Topsport500500.6Verlichting voor hockeyvelden

Een hockeyveld lijkt kwa verlichting het meest op een voetbalveld. Echter het grote verschil zit hem in de grootte van de bal (puck bij ijshockey). De bal of puck is veel kleiner dan een voetbal, daarom is meer licht en een betere gelijkmatigheid vereist.

KlasseLichtsterkteMaximale verblinding (UGR)Gelijkmatigheid
Oefenhoek75600.3
Training en oefenwedstrijden (Klasse 3)200550.7
Officiële wedstrijden (Klasse 2)200500.7
(Top)Competitieverband (Klasse 1)500500.7

Vooraf duidelijkheid door een lichtsimulatie van uw sportvelden

Ons ontwerpteam berekent met behulp van lichtsoftware de ideale situatie. Zo bent u zeker van de juiste verlichting op de juiste plek.

Lichtsterkte

Gelijkmatigheid

Wanneer het licht niet gelijkmatig verdeeld is dan kan men niet lekker sporten. Het zou betekenen dat het op een bepaald punt op het veld misschien wel heel goed verlicht is, maar dat er op een ander punt veel minder licht is. Vooral bij balsporten is dit niet prettig. Sporters moeten de bal goed kunnen zien. Bij een slechte gelijkmatigheid verliezen de sporters de bal uit het oog.

Verblinding

Wanneer een verkeerde lamp wordt toegepast is de verblinding vaak hoog. Hierdoor zijn er veel klachten over ledverlichting en wordt vaak onterecht gedacht dat led niet geschikt is voor sportvelden. Het ontwerpen van de verlichting is echter vakwerk. Met de computer wordt op voorhand de perfecte situatie ontworpen. De verblinding dient hierbij goed in kaart te zijn.

Kom in contact met ons

Voer alstublieft uw naam in
Vul alstublieft uw e-mailadres in zodat we contact met u kunnen opnemen.
Vul alstublieft uw telefoonnummer in zodat we contact met u kunnen opnemen.
Invalid Input
Na het verzenden van uw aanvraag nemen wij binnen 24 uur contact met u op.
Ongeldige invoer

Heading

Lorem ipsum...