Led verlichting in de winkel

Energie besparen en tegelijk een betere sfeer in de winkelLicht is licht, zou u denken. Toch is niets minder waar! Goede verlichting heeft onbewust veel invloed op de sfeer, en het koopgedrag in een winkel.

Verlichting voor in een winkel is zeer specialistisch. Veel consumenten hebben niet door dat hun aankopen deels beïnvloed worden door het licht in de winkel. Verlichting heeft namelijk invloed op de kleuren van producten.

Goede verlichting kan voedsel verser laten lijken, sieraden natuurlijker laten overkomen en de kleuren van kledingstukken sprankelender maken. Daarnaast is het belangrijk dat winkelverlichting niet verblindt of flikkert, omdat dit consumenten onrustig kan maken en kan afschrikken.store Verlichting voor de supermarkt

Een supermarkt is ingedeeld in diverse zones. Van de groente- en fruitafdeling tot brood- en banket. Het is belangrijk dat de verlichting eenheid creëert, maar ook de verschillende producten op hun best laten uitkomen. Voor een optimale winkelbeleving en betere sales.

store Verlichting voor de detailhandel

Verlichting speelt een grote rol bij de verkoop van producten. Goede verlichting laat kleuren tot leven komen. Het is belangrijk dat de kleuren van producten in een winkel overkomen zoals ze ook daadwerkelijk zijn, zodat consumenten er niet eenmaal buiten achter komen dat de kleur tóch heel anders is.

store Verlichting voor de levensmiddelenwinkel

Verse levensmiddelen verdienen goed licht. Producten zien er door onze winkelverlichting aantrekkelijker en langer vers uit. Alle led-chips van onze ledlampen hebben een ander kleurenspectrum. Hierdoor kan er optimaal ingespeeld worden op diverse winkels.

Lichtkleuren

Licht is licht, denken de meeste mensen. Maar er is een groot verschil tussen de lichtkleuren 3000K, 4000K en 5500K. Elk type led-chip heeft een ander kleurenspectrum. Met de verschillende kleurenspectra kan er optimaal ingespeeld worden op de winkelbeleving.

Zeer hoge kleurechtheid (CRI>95)

In de winkel moeten kleuren extra mooi naar voren komen. Daarom gebruiken wij speciale led chips met een hoge kleurechtheid.

Hebben al veel winkels ledverlichting in de winkel?

Steeds meer winkels stappen over. Werkplaatsen, magazijnen en buitenterreinen waren al eerder over op ledverlichting. De winkels hebben het nog even aangekeken. En nu zijn de meeste er wel over uit. Ledverlichting is ook voor winkels zeer interessant.

Wat is belangrijk bij het kiezen van nieuwe winkelverlichting?

Belangrijk bij nieuwe winkelverlichting is:

Voorkom dat de nieuwe verlichting mensen verblindt. Verlichting met een te brede lichtbundel kan dit bijvoorbeeld snel doen. Stel eens voor dat u een jas aan het passen bent, en er schijnt steeds een hinderlijke lamp recht in uw ogen bij elke draai. Na een tijdje raakt u geïrriteerd en verlaat u misschien wel de winkel zonder een aankoop. Een gemiste verkoopkans noemen we dat!

We hebben trouwens ook een whitepaper geschreven. Hierin leest u alles over winkelverlichting. Download hem hier.

Waarom zou ik ledverlichting gaan plaatsen in de winkel?

Overstappen op ledverlichting

Led winkelverlichting heeft veel voordelen. Allereerst is de ledverlichting 65% energiezuiniger. Daarnaast is de kwaliteit van ledverlichting ontzettend verbeterd. Door chips met een hoge CRI waarde toe te passen komen de kleuren van producten tot leven. Producten worden op deze manier op hun best gepresenteerd.

Goede winkelverlichting kan zorgen voor meer omzet en meer tevreden klanrten.

Verder wordt ledverlichting niet zo warm als traditionele verlichting. Hierdoor blijft het veel angenamer in de winkel en blijven klanten dus ook langer in de winkel. Er is ook geen extra airco apparatuur nodig.


Afgeronde projecten met werkplaatsverlichting


Samenwerken met ons?

Voordat we nieuwe verlichting installeren in uw winkel doorlopen we een aantal stappen. Deze werkwijze zorgt ervoor dat u uiteindelijk kunt kiezen voor de juiste verlichting mét de juiste lichtsterkte.


Maak een vrijblijvende afspraakAangename temperatuur door ledlampen

Daarnaast is het belangrijk dat de lampen in een winkel niet te heet worden. Voor de kledingwinkel Episode heeft Dutch Led Projects een groot project uitgevoerd. In de winkels was het vaak bloedheet, omdat de oude lampen erg warm werden. Hierdoor bleven mensen niet lang genoeg in de winkel. De nieuwe ledlampen die we overal hebben aangebracht, worden bijna niet warm. Het is veel aangenamer in de winkel en er zijn minder airco’s nodig. Hiermee wordt dus ook nogeens stroom bespaard. Tevreden winkel, tevreden klanten!

Neem nu contact met ons op

Voer alstublieft uw naam in
Vul alstublieft uw e-mailadres in zodat we contact met u kunnen opnemen.
Vul alstublieft uw telefoonnummer in zodat we contact met u kunnen opnemen.
Invalid Input
Invalid Input
Of stuur ons een e-mail.
Back to Top