Waarover gaat uw vraag?

Veelgestelde vragenHoeveel energie kan ik gemiddeld besparen door over te stappen op led verlichting?

Wij zeggen altijd dat er gemiddeld zo'n 65% wordt bespaard. Dit is ook echt zo! Traditionele verlichting maakt vaak nog gebruik van een voorschakelapparaat, dit stroomverbruik moet uiteraard ook worden meegenomen in de berekening.

Hoe moet ik een led tl buis installeren?

Er bestaan 2 soorten tl armaturen. Namelijk ééntje met een starter en ééntje zonder starter.

Tl armatuur met starter (conventioneel).
Bij een tl armatuur met een starter kan de starter worden vervangen door bijgeleverde led starter. Voor een optimale stroombesparing adviseren wij wel om de ballast uit het stroomcircuit te verwijderen.
Tl armatuur zonder starter (hoogfrequent).
Hier moet de ballast (VSA) uit het stroomcircuit worden verwijderd. Daarna werkt de led tl buis al. Het is een heel eenvoudige ingreep.
Lees meer over de installatie

Wat is de gelijkmatigheid van het licht?

De gelijkmatigheid van het licht wordt berekend door de minimale luxwaarde te delen door de gemiddelde luxwaarde van het gebied. Dit cijfer laat zien hoe gelijkmatig het licht is verdeeld over de ruimte. Een goede gelijkmatigheid kan belangrijk zijn om te voorkomen dat het op een bepaalde plek heel licht is en op een andere plek in dezelfde ruimte heel donker.

Ik ben opzoek naar verlichting voor de vergaderruimte, zijn er nog dingen om op te letten?

Goede verlichting is enorm belangrijk. Zeker in de vergaderruimte, waar een prettige sfeer belangrijk is. Tijdens een vergadering moet iedereen op z'n gemak zijn. Vooral flikkervrije verlichting is enorm belangrijk.

Werkbankverlichting

Lichtnormen volgens NEN-12464

ActiviteitGemiddelde lichtsterkteMaximale verblinding
Zeer fijne montagewerkzaamheden1000 luxUGR 16
Fijne montagewerkzaamheden750 luxUGR 19
Middelfijne montagewerkzaamheden500 luxUGR 22
Grove montagewerkzaamheden300 luxUGR 25

Meer over NEN12464


Veilig werken

U moet er niet aan denken dat de stroom uitvalt wanneer iemand staat te slijpen. Dan is het belangrijk dat een deel van de verlichting direct overschakelt op een noodaccu. De persoon kan dan veilig de slijpmachine wegleggen.Slim omgaan met stroom

We weten dat men soms vergeet om het licht uit te doen. Dat is normaal, iedereen heeft dat weleens. Gelukkig kan ledverlichting heel makkelijk worden uitgerust met een sensor, die de aanwezigheid van mensen detecteert. En het licht uitschakelt wanneer er niemand aan het werk is.Led straatverlichting

Led streetlight

 • 5 Jaar garantie
 • Eenvoudige installatie
 • Geschikt voor de EIA-subsidie


Optiek

Lengtebundel

De lamp schijnt het licht alleen naar voren.

Breedtebundel

Het licht schijnt 150 graden in de breedte.

Specificaties

Artikelnummer Wattage Kleurweergave Dimbaar Flikkervrij Garantie Led chip Download
12001-DLP-SLIM30W 30 Optioneel Ja 5 Jaar Nichia pdf
12002-DLP-SLIM60W 60 Optioneel Ja 5 Jaar Nichia pdf

Volledig aluminium behuizing

De behuizing van deze straatlantaarn is van 6063 aluminium, gezandstraald en geanodiseerd.

De led chips zitten bevestigd op een aluminium printplaat. Tussen de printplaat en het koellichaam zit speciale koelpasta wat ervoor zorgt dat de chips van de lantaarn een extreem lange levensduur hebben.

Voor iedere situatie de juiste lens

Lens van polycarbonaat, UL94-V0 Vlamweerbaarheid. Beschikbare optieken: 30°, 60° en 90°.

De lichtbundel zorgt ervoor hoe ver het licht uitwaait en waar de focus ligt van de lamp. De juiste toepassing van een lichtbundel kan ervoor zorgen dat de omgeving minder lichthinder heeft van de lampen omdat het licht beter gebundeld wordt op het te verlichten onderwerp.

Gratis lichtscan

Meer en beter licht, veiliger werken en minder stroom verbruiken? Wellicht is led lijnverlichting dan iets voor u. U ontdekt het tijdens een gratis lichtscan.

 • Inventarisatie en lichtmeting van uw huidige verlichting
 • Lichtsimulatie nieuwe situatie
 • Berekening stroombesparing en terugverdientijd


Lichtscan aanvragen

Laat de lamp zelf bepalen wanneer deze moet branden

Indien wenselijk kunnen wij een lichtsensor in iedere lantaarn bouwen. Wanneer de lamp dan merkt dat er te weinig daglicht is, schakelt hij automatisch aan.

Op die manier hoeft er nooit meer te worden gestoeid met tijdschakelaars die nooit in 1 keer goed staan.

Magazijnverlichting

Magazijnverlichting verbruikt vaak onnodig veel stroom.

Een magazijn is een perfecte locatie om gebruik te gaan maken van slimme verlichting. Op sommige tijden zijn er misschien helemaal geen mensen aanwezig, dan kan het licht makkelijk even gedimd worden.

 • Bespaar gemiddeld 65% aan stroom.
 • Veiliger werken dankzij een betere lichtopbrengst
 • Al ruim 300 bedrijven hebben een lichtscan laten uitvoeren.Vrijblijvende lichtscan aanvragen


Magazijnverlichting


Verlichting voor pickmagazijnen

In een pickmagazijn zijn vaak de hele dag door mensen aan het werk om bestellingen bij elkaar te zoeken. Voldoende zicht op productlabels is hierbij dus belangrijk.

Verlichting voor bulkmagazijnen

In een bulkmagazijn zijn meestal niet de hele dag veel mensen aanwezig. Een lagere lichtopbrengst is hier dan ook meestal het advies. Maar u kunt nog meer besparen door de verlichting slim te maken.

Verlichting voor koelcellen

Led is perfect geschikt voor koelcellen. Temperaturen van -40° zijn vaak geen probleem voor led verlichting.

Verlichting voor inpakruimtes


Neem nu contact met ons op

Voer alstublieft uw naam in
Vul alstublieft uw e-mailadres in zodat we contact met u kunnen opnemen.
Vul alstublieft uw telefoonnummer in zodat we contact met u kunnen opnemen.
Invalid Input
Invalid Input
Of stuur ons een e-mail.

Welke lichtkleur is geschikt voor mij?

De meeste highbays die wij verkopen hebben een lichtkleur van 5500K oftewel daglicht. Dit is een superheldere lichtkleur wat zorgt voor een nog beter zicht. 4000K is een iets neutralere lichtkleur, dit zagen we vaak in magazijnen. 3000K zagen we vroeger veel maar deze kleur vinden wij minder geschikt.

Hoeveel kan ik besparen met led highbayverlichting?

Led highbayverlichting is ruim 65% zuiniger dan traditionele gasontladingsverlichting. En dit percentage wordt steeds maar hoger. Ledverlichting wordt namelijk steeds efficiënter.

Welke bedrijven gebruiken al led highbayverlichting?

Het aantal bedrijven dat al onze led highbayverlichting gebruikt is enorm! Onze klanten beoordelen ons met een 9. Bekijk ons portfolio.

Welke ledverlichting is geschikt voor mijn werkplaats?

In werkplaatsen werd veelal TL verlichting toegepast. Dit gaat vooral om werkplaatsen tot ongeveer 10 meter. Deze TL verlichting kan worden vervangen door led buizen. Dit wordt vooral veel gedaan wanneer de TL armaturen nog redelijk nieuw zijn. Bij totale renovatieprojecten of bij nieuwbouw wordt veel led lijnverlichting toegepast. Dit is verlichting van de toekomst.

In werkplaatsen vanaf 10 meter worden vaak highbay armaturen geplaatst.

New Street

Led Parker parkeerplaatsverlichting

 • 5 Jaar garantie
 • 130 lm/w
 • Geschikt voor de EIA-subsidie

Snel naar


Offerte aanvragen

Ontwerp behuizing

De behuizing van de FURY light is volledig van aluminium. Het zorgt voor een zeer lage warmteontwikkeling waardoor de lamp een zeer lange levensduur heeft. De driver(s) zitten extern op de achterkant bevestigd maar kunnen ook onderin de mast worden gemonteerd.Diverse lichtbundels leverbaar

De lichtbundel zorgt ervoor hoe ver het licht uitwaait en waar de focus de lamp ligt. De juiste toepassing van een lichtbundel kan ervoor zorgen dat de omgeving minder lichthinder heeft van de lampen omdat het licht beter gebundeld wordt. De lens heeft een vlamweerbaarheid van UL94-V0.

Hebben al veel winkels ledverlichting in de winkel?

Steeds meer winkels stappen over. Werkplaatsen, magazijnen en buitenterreinen waren al eerder over op ledverlichting. De winkels hebben het nog even aangekeken. En nu zijn de meeste er wel over uit. Ledverlichting is ook voor winkels zeer interessant.

Hoe belangrijk is goed licht op kantoor?

Goede kantoorverlichting

Goede kantoorverlichting is belangrijker dan de meeste mensen zouden denken. Slechte verlichting knippert (flicker). Dat zorgt voor hoofdpijn en vermoeidheid. Goede verlichting zorgt ervoor dat men fris en alert blijft. De productiviteit neemt daardoor toe. Het ziekteverzuim daalt. Mensen gaan lekkerder in hun fel zitten.

Kan ik de led lijnverlichting dimmen?

De lijnverlichting is standaard te dimmen met 1-10V. Indien u de verlichting wilt aansluiten op een DALI dimsysteem dan kunnen we een speciale DALI dimmer in de modules plaatsen.

Ik heb een vaste installateur. Hij kan ook verlichting regelen. Heeft het dan nog wel zin om een lichtscan aan te vragen?

Jazeker. Een installateur is ontzettend goed in het aansluiten en het doordenken van elektrische systemen. Wij zijn ontzettend goed in verlichting. Wij werken elke dag alleen maar met ledverlichting. We hebben alle vraagstukken al voorbij zien komen.

Wij werken graag samen met uw installateur. Die kan dan de installatie voor u uitvoeren.

Hoe weet ik of ik voldoende licht terugkrijg in mijn werkplaats?

We maken altijd een lichtsimulatie met behulp van computersoftware. Zo laten we u exact zien hoeveel lampen er moeten hangen om te voldoen aan uw eisen.

Als u wilt, nemen we u graag mee naar één van onze mooie projecten. We laten u dan zien welke lichtsterkte we bij hun hebben gerealiseerd. Zo krijgt u hopelijk een beter beeld van wat ledverlichting kan betekenen.

Back to Top