Hoe u uw werkplaats optimaal kunt verlichten

Vraag de gratis lichtscan aan.

Heeft u traditionele verlichting zoals tl of highbayverlichting hangen in uw werkplaats, maar herkent u de nadelen? Een hoog energieverbruik, korte levensduur, snel lichtverval of de hoge warmteontwikkeling? Ledverlichting heeft een hogere lichtopbrengst, is zuiniger en gaat heel lang mee. Vraag de gratis lichtscan aan en ontdek de mogelijkheden voor uw werkplaats.

Vraag de gratis Lichtscan aan.

Vul alstublieft uw naam in zodat we weten wie u bent.
Invalid Input
Invalid Input

Niet meer in uw eigen schaduw werken.
Vooraf duidelijkheid dankzij onze vrijblijvende lichtsimulatie van uw werkplaats.
Een lichtopbrengst die voldoet aan de normen.
De veiligheid vergroot wanneer mensen werken onder goed licht.
Duurzame verlichting, 70% zuiniger dan TL verlichting.
Ondersteuning bij eventuele financiering en subsidies.

Tl-buizen zijn lampen die oplichten door een fluorescerende laag. Wanneer de tl-buizen net nieuw zijn opgehangen in een werkplaats geven ze goed licht. Toch neemt de lichtsterkte al na een paar maanden af.

Tl-verlichting is opgezet als duurzaam alternatief voor de gloeilamp die veel meer energie verbruikt. Toch verbruiken tl-buizen ook onnodig veel energie, zo’n 73 watt per lamp. Dit is ontzettend zonde. Er zijn namelijk ook lampen die veel minder watt per uur verbruiken: ledlampen.

Dutch LED Projects over werkplaatsverlichting

Voordat een werkplaats goed verlicht kan worden is het belangrijk om de functie van de werkplaats vast te stellen. Elke werkplaats valt namelijk in een categorie met een bijbehorende lichtsterkte. Zo zijn er werkplaatsen waar alleen grof werk wordt gedaan, maar er zijn ook werkplaatsen waar bijvoorbeeld elektrische apparaten worden geassembleerd. Bij deze 2 voorbeelden hoort een totaal andere lichtsterkte. Een te lage lichtsterkte is ergernis nummer 1 in een werkplaats.

De NEN heeft voor elke werkplaatsfunctie richtlijnen opgesteld, en die gaan veel verder dan alleen lichtsterkte. Zo doet de NEN normering ook uitspraak over de gelijkmatigheid van een ruimte. Een te lage gelijkmatigheid wordt afgeraden. Een lage gelijkmatigheid betekent simpelweg dat er op een bepaalde plek veel licht is, terwijl er op een andere plek veel minder licht is. Het is logisch dat bij een slechte gelijkmatigheid veel schaduw ontstaat. Men staat dan constant in hun eigen schaduw te werken. Een slechte gelijkmatigheid is ergernis nummer 2 bij werkplaatsverlichting.

De goedkoopste manier voor het verlichten van een werkplaats is om slechts een paar hele sterke lampen op te hangen. Dat lijkt misschien een goede oplossing maar dat is het zeker niet. Stelt u zich eens voor wat er gebeurt wanneer iets het licht van een bepaalde lamp blokkeert, dan ontstaat een enorme schaduw. Wanneer iemand per ongeluk in een hele sterke lamp kijkt ziet diegene een tijdje alleen nog een zwarte stip, oftewel diegene is verblindt. Verblinding is ergernis nummer 3 bij werkplaatsverlichting.

Waarom is goede verlichting belangrijk in de werkplaats?

Goede werkplaatsverlichting is vooral belangrijk omdat dit ervoor zorgt dat iedereen zijn werk goed kan doen. Iedereen kent wel de frustraties die ontstaan wanneer we iets willen monteren of repareren onder te weinig licht. Dutch LED Projects heeft al ontzettend veel bedrijven helpen overstappen naar ledverlichting en wij horen heel veel verhalen over hoe blij men is met het nieuwe licht. Goede verlichting zorgt voor een hogere kwaliteit omdat men veel nauwkeuriger kan werken. Maar goede verlichting zorgt ook voor een lager ziekteverzuim. Als u ook echt goede verlichting in uw werkplaats wilt, dan kunt u zich vrijblijvend aanmelden voor een lichtscan.

De mogelijkheden voor het verlichten van een werkplaats

Er zijn vele soorten lampen. Maar welke is nu geschikt voor uw werkplaats? Eerst dient u tekijken naar de hoogte van de verlichting. Ruimtes tot 10 meter worden vaak verlicht met lineaire verlichting. Vroeger werd eigenlijk alleen tl verlichting daarvoor gebruikt. Dat was ook echt hele goede verlichting. Tegenwoordig zijn er alternatieven zoals led lijnverlichting en led tri proof modules die een stuk minder energie verbruiken. De oude tl lampen kunnen echter ook worden vervangen door led tl vervangers.

Werkplaatsen die hoger zijn dan 10 meter worden vaak verlicht middels highbay armaturen. Vroeger werden daar kwiklampen voor gebruikt. U moest dan even wachten tot de volle lichtsterkte was bereikt. Tegenwoordig hebben we daar led highbayverlichting voor.

Automotive

Meer lezen

Werkbanken

Meer lezen

Levensmiddelenindustrie

Meer lezen

Metaalbewerking

Meer lezen


Lijnverlichting

highbay voor de levensmiddelenindustrie

Kom in contact met ons

Voer alstublieft uw naam in
Vul alstublieft uw e-mailadres in zodat we contact met u kunnen opnemen.
Vul alstublieft uw telefoonnummer in zodat we contact met u kunnen opnemen.
Invalid Input
Na het verzenden van uw aanvraag nemen wij binnen 24 uur contact met u op.
Ongeldige invoer

Back to Top