Geheel vrijblijvende lichtscan van uw bedrijf!

Wilt u minder energie verbruiken, meer licht op de werkvloer en dus veiliger werken? Een gratis lichtscan is een perfect startpunt!

  • Uw huidige lichtsituatie in kaart gebracht.
  • Concrete verbeterpunten om verlichting optimaal in te zetten.
  • Simulatie van een nieuw lichtplan.
  • Inzicht in de kosten van het huidige en toekomstige verbruik.
  • Gratis én vrijblijvend.


Vul alstublieft uw naam in zodat we weten wie u bent.
Invalid Input
Invalid Input
U bevindt zich op een beveiligde verbinding. Alle gegevens worden versleuteld over het internet verstuurd.
Invalid Input

Veelgestelde vragen


Ik heb een vaste installateur. Hij kan ook verlichting regelen. Heeft het dan nog wel zin om een lichtscan aan te vragen?

Jazeker. Een installateur is ontzettend goed in het aansluiten en het doordenken van elektrische systemen. Wij zijn ontzettend goed in verlichting. Wij werken elke dag alleen maar met ledverlichting. We hebben alle vraagstukken al voorbij zien komen.

Waarom bieden jullie de Lichtscan aan?

Ledverlichting is iets heel anders dan traditionele verlichting. Het één op één vervangen van de lampen leidt heel vaak niet tot het gewenste resultaat. Het is heel belangrijk om goed na te denken over nieuwe verlichting. De werkzaamheden moeten perfect kunnen worden uitgevoerd onder de nieuwe verlichting.  Daarvoor moet er voldoende licht zijn, maar de verlichting moet ook niet verblinden.

Om te zorgen voor een goede overgang is een goede aanpak nodig. Wij helpen bedrijven daarbij. Een perfecte eerste stap is onze lichtscan. Die is gratis!

Waarom zou ik de Lichtscan aan moeten vragen?

Een Lichtscan geeft u inzicht in de prestaties van uw huidige verlichting. We meten voor u de lichtsterkte op diverse plekken in uw pand. 

Bij de lichtscan hoort ook een simulatie van de nieuwe verlichting. Hoe kunt u anders weten hoeveel licht u terugrkrijgt op de werkvloer en hoeveel lampen daar echt voor nodig zijn? Kijk, de goedkoopste manier om een ruimte te verlichten is het ophangen van een paar hele sterke lampen. Op deze manier krijg je een ontzettend spotlight effect. De verblinding is veel te hoog en de gelijkmatigheid heel slecht. Met een lichtsimulatie berekenen wij de optimale situatie.

Wat gebeurt er na mijn aanvraag?

De lichtscan van DLP is een op maat gemaakt document dat gericht is op uw bedrijf. Een adviseur komt hiervoor graag bij uw bedrijf langs. Na uw aanvraag neemt een adviseur contact met u op.

Onze werkwijze

Stap 1: lichtscan

Allereerst voeren we een lichtscan uit. Deze kunt u gratis aanvragen via de website en vormt een startpunt. Een van onze adviseurs komt bij u langs om te kijken naar uw huidige verlichting, het verbruik en de lichtsterkte. Dit geeft antwoord op de vraag hoeveel licht er is op bepaalde plekken in uw bedrijf en of daarmee veilig en optimaal gewerkt kan worden.

Stap 2: lichtsimulatie

Aan de hand van de lichtscan stellen we een adviesrapport op. Hoe kan het huidige lichtplan verbeterd worden? In dit adviesrapport wordt opgenomen hoeveel en wat voor verlichting er momenteel in uw bedrijf hangt, wat de kwaliteit hiervan is en hoe dit met ledverlichting verbeterd kan worden. Onze gecertificeerde Dialux lichtontwerpers berekenen met een lichtsimulatie de lichtopbrengst van de nieuwe verlichting. Daarnaast wordt er berekend binnen hoeveel jaar de investering in nieuwe lampen terugverdiend is (de terugverdientijd).

Stap 3: proefplaatsing

Heeft u het adviesrapport ontvangen, maar bent u er nog niet zeker van wat precies het effect zal zijn van nieuwe ledverlichting? U kunt altijd vrijblijvend een aantal lampen proberen. We sturen graag een aantal lampen op, zodat u deze zelf kunt testen in uw bedrijfspand. Het testen van de verlichting is volledig gratis. Als het tóch niet aan de verwachting voldoet, zit u verder nergens aan vast. Zo kunt u kijken of de verlichting past binnen uw bedrijf en welk effect het heeft. Soms is het goed om daadwerkelijk te ervaren wat het doet én om het verschil te zien met de huidige verlichting.

Stap 4: installatie

Overtuigd? Onze gecertificeerde installateurs komen de lampen graag bij u installeren! Bij de berekening van de terugverdientijd zijn ook de kosten van de installatie meegenomen, dus u heeft direct helder wanneer u deze terugverdiend heeft. Lijkt er na een tijdje toch iets mis te zijn met de lampen? Op onze producten zit zo’n 5 tot 10 jaar garantie.

Back to Top