Het verlichten van een kantoor zodat er lekker gewerkt kan worden

kantoor-werken

Het lijkt heel makkelijk. Men hangt gewoon even een paar lampen op en gaat aan het werk. En natuurlijk kunt u dan aan het werk. Maar werkt u ook lekker? En hoe kom je daar eigenlijk achter?

Vaak nemen we het maar voor lief. We zijn ontzettend moe na het werk, dus het zal wel aan mij liggen... We hebben altijd een beetje hoofdpijn na het werk, dus het zal wel... Maar eigenlijk is dat helemaal niet iets om voor lief te nemen. Mensen moet zich ook na werktijd nog lekker voelen.

De kans dat verlichting een rol speelt bij hoe men zich voelt is redelijk groot. Laagfrequente tl verlichting knippert 50 keer per seconde. Dit is te snel om te zien maar te langzaam voor de hersenen om te negeren. De hersenen moeten constant bijstellen. Simpel gezegd worden de hersenen 50 keer per seconde voor de gek gehouden. Logisch dat je daar heel moe van wordt. Of onrustig, daar heb ik zelf veel last van.

Te weinig licht kan ook vervelend zijn. Als de ogen steeds moet zoomen om iets goed te zien, kan dat ook zorgen voor vermoeidheid. Of hoofdpijn.

Ik sprak laatst een klant. En die vertelde mij dat zijn monteurs elke dag veel vrolijker zijn omdat ze nu overal voldoende licht hebben. En het ziekteverzuim was ontzettend gedaald. Dat zijn dus voordelen van goede verlichting die niet overal benoemd worden.


3 Trends in ledverlichting
De nadelen van ledverlichting
Back to Top