Laatste artikelen uit ons blog.

3 Trends in ledverlichting

54180237_s

Afgelopen oktober ben ik met een aantal collegas naar de lighting fair in hongkong geweest. Een ongelooflijke beurs met ontelbaar veel hallen.vol met verlichting. Om daar te zijn is alsof je even droomt!

Het was voor mij de derde keer op rij om.daar te zijn. En natuurlijk vallen er elk jaar dingen op, waaraan je kan zien.waar de markt naartoe gaat.

in dit artikel beschrijf ik de 3 belangrijkste dingen die mij opvielen.

Slimme verlichting met IOT

Veel fabrikanten zetten in op slimme verlichting. We hebben natuurlijk al 30 jaar het DALI systeem. Maar DALI is duur en ingewikkeld.

Het is eigenlijk nog niet echt gelukt om een systeem te maken wat echt de gebruiker voorop stelt, en gewoon werkt zoals men mag verwachten.

Maar daar is nu echt verandering in gekomen.

Diverse fabrikanten hebben geëxperimenteerd met systemen als Zigbee, Wi-fi en Bleutooth. En over de techniek zijn we het allemaal wel eens.

Mesh netwerken zijn ontzettend populair. Het idee is dat de centrale router communiceert met de eerste lamp, vervolgens communiceert de eerste lamp met de tweede, de tweede met de derde en zo verder. Op die manier kan er een ontzettend groot draadloos lichtnetwerk worden gecreëerd.

Human Centric Lighting

Aan het begin stond led natuurlijk bekend als koud, fel en vooral ongezellig licht. Maar dat is allang al niet meer zo. Ze kunnen nu echt hele mooie kleuren maken met ledverlichting.

Maar je ziet toch wel steeds meer dat de verlichting iets van kleur veranderen.

Hierbij is de term "Human Centric Lighting" belangrijk. Dit gaat erover dat licht kan zorgen voor een gezonde leefstijl, of in ieder geval een gezonde werksfeer. 

Verblinding

Dit wordt echt steeds belangrijker,.en dat zie je op deze beurs bijna overal. Aan het begin van het led tijdperk was het voornamelijk belangrijk om voldoende licht op de werkvloer te krijgen, no matter what!

Maar nu, probeert iedereen vooral om het licht op een prettige manier op de werkvloer te krijgen. 

Nieuw led tracklight drivers
Het verlichten van een kantoor zodat er lekker gew...
Back to Top