Kennis centrum

Ledverlichting is een andere techniek dan traditionele verlichting. Er zijn zaken waar u op dient te letten. Een goed advies is belangrijk, zodat u weet wat u kunt verwachten.


Norm EN12464

Als men spreekt over licht dan denken wij meteen aan NEN12464-1. In deze norm staan alle richtlijnen beschreven die te maken hebben met verlichting, Bijvoorbeeld de minimale lichtsterkte op een bureau, of de geadviseerde lichtsterkte in een werkplaats.

Meer lezen


Lichtplanning

Het is aan te raden om goed na te denken over het lichtplan in uw bedrijf. U wilt natuurlijk genoeg licht voor uw werk. Dit kan met de computer worden berekend. We doen dit voor veel bedrijven.

Meer lezen


Licht en gezondheid

In eerste instantie zal de link tussen licht en gezondheid niet snel gelegd worden. Slechte verlichting veroorzaakt echter hoofdpijn bij veel mensen. Daarnaast kan goede verlichting in een werkplaats weldegelijk bijdragen aan een lager ziekteverzuim.

Meer lezen


Noodverlichting

Noodverlichting helpt paniek te voorkomen en verkleint de veiligheidsrisico’s. Noodverlichting blijft branden wanneer de stroom uitvalt. De bedoeling is dat medewerkers op een veilige manier de uitgang weten te vinden.

Meer lezen


Slimme verlichting

Met ledverlichting bespaart u al veel energie. Door de verlichting slim te regelen kan nogeens veel energie worden bespaard.

Meer lezen


Installatie

De installatie van ledverlichting kunnen wij voor u doen, maar kunt u ook zelf (laten) doen.

Meer lezen